Comisia Europeană a sesizat Curtea de Justiție UE împotriva Ungariei pentru că a interzis prin lege propaganda homosexuală în rândul copiilor

Comisia Europeană a anunţat, vineri, că a sesizat justiţia UE împotriva Ungariei în legătură cu legea ungară ce restricţionează accesul minorilor la conţinuturi care au tlegătură cu homosexualitatea, lege considerată de CE discriminatorie faţă de comunitatea LGBT+, relatează AFP, Reuters şi dpa, citate de News.ro.

Comisia consideră că legea încalcă normele pieţei interne, drepturile fundamentale ale persoanelor (îndeosebi persoanele lesbiene, homosexuale, bisexuale, transgen, non-binare, intersexuale şi queer,) precum şi valorile UE.

Reamintim că anul trecut Ungaria a adoptat o lege care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor. La scurt timp, Comisia Europeană a anunțat că va declanșa proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei din cauza legislației privind comunitatea LGBT, după cum a relatat RostOnline.

Știri pe același subiect:

Ministrul ungar al Justiției, Judit Varga: Am enervat Bruxellesul doar pentru că noi considerăm protejarea copiilor mai importantă decât cocoloşirea lobby-ului LGBTQ

Viktor Orban anunță referendum în Ungaria pe tema protejării copiilor de propaganda homosexuală

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost