Ungaria și Polonia, puse la zid! Comisia declanșează INFRINGEMENT împotriva lor, din cauza legislației privind homosexualitatea

Comisia Europeană va declanșa proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei din cauza legislației privind comunitatea LGBT, informează un comunicat de presă al CE, anunță Digi24.

Potrivit sursei citate, Budapesta și Varșovia au la dispoziție două luni la dispoziție pentru a răspunde procedurilor inițate de Bruxelles.

În cazul Ungariei, este vorba despre două proceduri separate de infringement.

În prima procedură, Comisia contestă noua lege adoptată de Budapesta, prin care se interzice promovarea homosexualității în rândul minorilor.

Comisia susține că legislația ungară încalcă libertatea de a furniza servicii și libera mișcare a bunurilor, pentru că nu a demonstrat că aceste restricții sunt necesare și nediscriminatorii, scrie sursa citată.

A doua procedură are legătură cu o carte publicată de o asociație ce promovează drepturile homosexualilor și căreia o agenție guvernamentală din Ungaria i-a socitat să semnaleze comportamentele promovate în poveștile LGBT cuprinse de carte.

De asemenea, Bruxellesul declanșează infringement și împotriva Poloniei, pentru instituirea unor „zone libere de ideologie LGTB”, potrivit comunicatului.

Comisia arată că, deși a cerut în reptate rânduri explicații de la Varșovia privind acest lucru, nu a primit niciun răspuns.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost