După Timiș și Constanța, un incendiu puternic a izbucnit în județul Galați. Focul a mistuit peste 100 de hectare de grâu. Și în Dâmbovița au ars zeci de hectare cu grâu (VIDEO)

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, la un lan de grâu din localitatea Şendreni, judeţul Galaţi. Pompierii intervin cu patru autospeciale de la ISU Galaţi şi SVSU Şendreni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, la faţa locului se acţionează cu 4 autospeciale de la ISU Galaţi şi SVSU Şendreni, focul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare şi la un moment dat a existat pericolul să se extindă la o serie de anexe gospodăreşti din zonă, anunță News.ro.

Și în Dâmbovița un incendiu de proporții a afectat zeci de hectare de grâu și vegetație uscată în județul Dâmbovița. Focul a fost raportat marți, în jurul orei 18:00, iar pompierii dâmboviței au acționat cu 10 autospeciale, de la unitățile cele mai apropiate, a informat Realitatea.net.

S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un lan de grâu si vegetatie uscata in localitatea Ciocanari, judetul Dambovita. Au actionat 6 autosp de stingere din cadrul ISUBIF, 2 autosp din cadrul ISU Dambovita si 2 autosp din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Periș.

Suprafata preliminara care a fost afectata de incendiu este de peste 40 hectare de grau, la care se adauga suprafata de miriste (nu a fost inca stabilita), a transmis ISU Dâmbovița.

Reamintim că, marți, România se confruntă cu incendii mari de vegetație, doar marți fiind anunțate astfel de dezastre în județul Timiș, unde au ars peste 100 de hectare, dar și în județul Constanța, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost