Hunedoara/ Bătrâna Mocăniță din Brad (1907) reîncepe să circule pentru turiști, până în septembrie

Mocăniţa din Ţara Moţilor va circula, în perioada iulie-septembrie, între localităţile Crişcior şi Brad, la fiecare sfârşit de săptămână, capacitatea maximă a trenului pe linie îngustă fiind de 100 de persoane.

Potrivit unui anunţ al companiei de cale ferată îngustă, postat pe site-ul societăţii, prima cursă a trenului tras de locomotiva cu abur a avut loc sâmbătă, 2 iulie, urmând ca mocăniţa că funcţioneze până pe 11 septembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică.

Plecările sunt stabilite la orele 11,00, 13,00 şi 15,00 din gara Crişcior şi la orele 12,00, 14,00 şi 16,00 din gara Brad, pentru minim 20 de persoane. În situaţia în care nu se strâng 20 de călători, atunci cursa se anulează, iar programul de circulaţie a mocăniţei poate suferi modificări, anunță Radio Reșița.

Traseul măsoară şapte kilometri, iar o plimbare durează circa 45 de minute.

Un bilet dus-întors pentru adulţi costă 25 de lei, iar unul pentru copii, 15 lei.

Mocănița din Bran, peste 100 de ani de tradiție

Mocănița străbate cei şapte kilometri ai traseului dintre localitățile Brad şi Crişcior, iar plimbarea durează aproximativ 45 de minute, pentru că bătrânul tren, vechi de mai bine de 100 de ani, circulă cu o viteză de circa 15 kilometri la oră.

Calea ferată Brad – Crișcior a fost construită în anul 1907 pentru transportul carbunelui către Uzina Electrică, de la Mina Barza, și a fost utilizată pentru acest scop până în 1998. Din 2001, linia este valorificată în scop turistic. Conform tradiției, această mocăniță ciculă, în fiecare an, și înainte de Crăciun, de Paște și de zilele Bradului

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost