Rezultat excepțional! Locul 2 mondial pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Fizică, cu patru medalii de AUR și una de ARGINT

Echipa României a obținut un rezultat excepțional la Olimpiada Internațională de Fizică – IPhO2022, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa, anunță EduPedu.

Olimpiada a avut loc online anul acesta și a fost organizată de Elveția, după ce inițial fusese anunțată Belarus ca țară organizatoare.

„Un alt rezultat excepțional al elevilor români. La Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obținut un rezultat excepțional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa. A 52-a Olimpiadă Internațională de Fizică a fost organizată online de Elveția și a reunit 369 de concurenți. Echipa României a fost coordonată de doamna profesor dr. Delia Constanța Davidescu și de domnul conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susținută de Ministerul Educației împreună cu Societatea Română de Fizică. Felicit elevii români care au obținut acest rezultat excepțional:

  1. Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european.
  2. Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.
  3. Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur
  4. Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.
  5. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint.

Pe echipe, rezultatele IPhO2022 arată astfel: Echipa Chinei a obținut cinci medalii de aur, echipele României și Coreei de Sud au obținut câte patru medalii de aur și una de argint, iar echipa Statelor Unite ale Americii a obținut trei medalii de aur și două de argint.

Dintre participanții din țările europene, echipa Germaniei a obținut două medalii de aur, două de argint și una de bronz. Echipele din Bulgaria și din Ungaria au obținut câte o medalie de aur. Echipa Vietnamului a obținut trei medalii de aur, una de argint și una de bronz. Au mai obținut câte două medalii de aur echipele din Taiwan, Emiratele Arabe Unite și India. Echipele din Australia, Singapore, Israel, Kazakhstan, Indonezia, Georgia și Hong-Kong au obținut câte o medalie de aur”, a scris, pe Facebook, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Pe același subiect:

Lotul de elevi al României la Olimpiada Internațională de Matematică, PRIMUL loc în Europa și locul 5 la nivel mondial

România, locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022, cu cel mai mare scor pe echipe din istoria competiției

România, AUR la Olimpiada Europeană de Matematică- EGMO 2022

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost