Rod Dreher: Omul din Davos, stăpânul săracilor

Ceea ce au făcut globaliştii în Sri Lanka, ne fac şi nouă tuturor, în multe feluri. Cred că sunt și mai atent asupra declinului și prăbuşirii decât de obicei, pentru că stau aici, în Europa Centrală, citesc mass-media și aud oameni care vorbesc despre cât de speriați sunt de ceea ce urmează în toamna și iarna viitoare, în cazul în care aprovizionarea cu gaz rusesc va fi tăiată, avertizează scriitorul american Rod Dreher într-un articol tradus de Reacționarii.

Potrivit acestuia, puțini oameni din această parte a lumii susțin invazia rusă a Ucrainei, dar nimeni nu i-a întrebat dacă sunt pregătiți să-și sacrifice economiile pentru a-i da peste nas lui Putin. În Germania, se vorbește despre posibilitatea ca industria germană să se prăbușească din cauza lipsei de gaz pentru a-și alimenta fabricile.

„Aceasta nu este o amenințare goală. Economia germană este motorul care alimentează Europa. Dacă Germania va cădea în regres economic, la fel se va întâmpla și cu restul Europei – și asta înseamnă tulburări politice, poate chiar violență. Dacă vă uitaţi la ce se întâmplă chiar acum în Țările de Jos, cu fermierii furioși care ripostează cu violență împotriva planurilor guvernului de a le lua pământul, puteţi vedea ce ar putea aştepta toată Europa în viitorul apropiat. Într-o astfel de situaţie, ce va face NATO Astăzi, mai devreme, am făcut referire la polițiștii din Uvalde ca o imagine pentru clasa noastră conducătoare. Iată o altă metaforă: Forumul Economic Mondial de la Davos.

Poate aţi văzut că guvernul din Sri Lanka s-a prăbușit în această săptămână în fața falimentului național și a revoltelor oamenilor care nu mai au nici măcar ce mânca. Ce s-a întâmplat? Sri Lanka a urmat sfaturile Forumului Economic Mondial și a trecut la agricultura ecologică cu câțiva ani în urmă. Economia sa agricolă s-a prăbușit. O națiune care obișnuia să se hrănească cu orez este acum nevoită să-l importe”, explică Rod Dreher.

Cetățenii din Sri Lanka dețin, explică Dreher, mult mai puțin acum decât aveau în 2018, când nu erau bogați, dar puteau măcar să-și asigure cele necesare traiului. Ei au urmat sfatul experților occidentali și acum sunt ruinați și înfometați.

„Rețineți bine aceste cuvinte: atunci când politica globală este construită mai degrabă pe fricile și narcisismul unor elite deconectate de la realitate, decât pe încercarea de a afla ce anume au nevoie oamenii pentru a înflori și a dobândi bunăstare.

Oare ideologia de gen și „fluidizarea” orientării sexuale – homosexualizarea – unei generații de copii le oferă acestora ceea ce au nevoie pentru a înflori și a dobândi bunăstare? Da, ar spune Joe „Drepturile transgenderilor constituie problema libertăţilor vremurilor noastre” Biden și oricare alt membru al clasei de conducere globaliste.

Faptul de a le impune copiilor să se gândească la sine doar în termeni de identitate de grup rasial și să se disprețuiască pe sine sau pe alții în baza unei identități de grup, le oferă lor ceea ce au nevoie pentru a înflori și a dobândi bunăstare? A-i învăța teorii ideologice mincinoase în loc de știință și date exacte, a-i învăța să fie atât de fragili încât să țipe „abuz!” de fiecare dată când se confruntă cu întrebări care îi fac să fie anxioși – contribuie asta la înflorirea lor, când sunt dresaţi să se conformeze intelectual? De ce oamenii simpli acceptă să se lase colonizați de acești brahmani vigilenţi?

Ceea ce le-au făcut oamenilor din Sri Lanka ne-ar face tuturor. Și o şi fac, în multe feluri. Călătorind prin Europa Centrală în ultimii trei ani, am întâlnit oameni – polonezi, cehi, slovaci, maghiari, români – care cred că eforturile de a distruge familia și dualitatea sexelor sunt o formă de imperialism cultural, care vine în principal de la capitalismul vigilent revoluţionar Woke din SUA și Europa de Vest. Bineînțeles că au dreptate!

Va fi o zi mare atunci când vom avea guverne în SUA și Europa de Vest care să fie de acord cu oamenii simpli ai națiunilor europene din fostul bloc comunist și care să fie dispuse să-şi folosească puterea politică pentru a lupta cu această nebunie vampirică a Omului de la Davos și pentru a restaura condițiile necesare unei vieţi sănătoase și înfloritoare”, notează scriitorul american Rod Dreher.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost