Ministrul de externe al Ungariei se află la Moscova. Are mandat să cumpere mai MULT gaz rusesc, în plus față de contractele deja existente

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, efectuează, joi, o vizită la Moscova, unde urmează să poarte discuţii cu o serie de înalţi oficiali ruşi, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului ungar de Externe, Mate Paczolay, transmite The Guardian, potrivit ȘtiriTVR.ro.

În capitala rusă, Szijjarto are programate întâlniri cu vicepremierul pentru energie Aleksandr Novak, cu vicepremierul industriei şi al comerţului Denis Manturov, precum şi cu omologul său rus Serghei Lavrov, a specificat Mate Paczolay.

În finalul discuţiilor, Szijjarto şi Lavrov vor susţine o conferinţă de presă comună.

Potrivit sursei citate, ministrul Peter Szijjarto a fost însărcinat de către guvern să discute despre achiziţionarea suplimentară a circa 700 milioane metri cubi de gaze din Rusia, pe lângă volumele specificate în contractele pe termen lung privind cumpărarea de gaze naturale ruseşti.

Vizita ministrului ungar de Externe la Moscova intervine la o zi după ce UE a cerut miercuri statelor membre să-şi reducă consumul de gaze cu 15% până în martie, ca măsura de urgenţă, în condiţiile în care preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că livrările ruseşti trimise în Europa prin Nord Stream 1 ar putea fi reduse în continuare sau chiar întrerupte.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost