Șefa CE blochează finanțarea europeană pentru Polonia: „Nu îndeplinește cerințele!”

Comisia Europeană (CE) consideră că ultimele modificări aduse sistemului judiciar polonez sunt insuficiente pentru a permite acordarea fondurilor UE pentru redresarea în urma pandemiei, transmite dpa, citată de Agerpres.

Anunțul a fost făcut, vineri, de Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Aceasta a precizat că noua lege privind sistemul disciplinar pentru judecători se află încă în analiză”.

„Dar pot spune deja că această nouă lege nu asigură că judecătorii pot pune la îndoială statutul altui judecător fără a risca proceduri disciplinare”, a adăugat ea.

Acest lucru a trebuit să fie clarificat înainte ca prima tranşă să poată fi eliberată, a spus von der Leyen, notează sursa citată.

De luni de zile, CE blochează eliberarea a miliarde de euro pentru Polonia, invocând  ca deficiențe în sistemul judiciar polonez.

Pe același subiect:

Polonia denunță ingerinţa Curţii de Justiţie a UE în sistemul judiciar polonez

Ministrul polonez al Justiției: Polonia nu trebuie să rămână în Uniunea Europeană cu orice preț


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Șefa CE blochează finanțarea europeană pentru Polonia: „Nu îndeplinește cerințele!””

  1. Articolul in cauza este pe principul ” democratica , legal , ales ” , adica ” cine imparte DEMOCRATICA parte isi face DEMOCRATIC ” , in cauza in speta se pare ca contractul de ” asistenta consultanta in cauza ” recte ” alte ” sute de milioane de euro ” pentru achizitii ” vaccin ” nu a fost aprobat de Guv. Polonez , IAR ATUNCI ” REBELIUNEA COSTA ” , ADICA SCURT ” NU ESTI LEGAL , AI CHELTUIT DAR DIN BANII TAI SI NU AI ” NOSTRI ” . DAR PRESUNEM DUPA OPINIA NOASTRA DE ” PROFANI CETATENI EUROPENI ” CA DOAMNA ” SEFA ” IN CAUZA ARE SI TOATA MOTIVATIA LEGALA PRIVIND ” ACEST REFUZ ” . DACA O ARE SAU NU O ARE RAMANE SA ARATE ” GUVERNUL DEMOCRAT POLONEZ ” CUM ISI APARA LEGAL INTERESUL DE STAT ” SUVERAN SI INDEPENDENT ” POATE AR FII BINE SA MAI CITEASCA INCA O DATA REG. EUROPEAN SI LEGISLATIA IN CAUZA ” PRIVIND JUDECATORI VERSUS JUDECATORI ” DAR NOI SUNTEM PROFANII CETATENII EUROPENII , SUNTEM CONVINSII CA DANSII PRIN ” AVOCATII ” LOR SUNT MAI PRFESIONISTI CA NOI DACA STIREA IN SINE NU ESTE UN ” FAKE -NEWS ” LA NIVEL DE PROPAGANDA JURIDICA EUROPEANA.

Comentariile sunt închise.