Senatorul Claudiu Târziu (AUR), despre includerea „dreptului” la avort în Carta drepturilor fundamentale a UE: Una dintre cele mai sinistre și lipsite de omenie reacții ale fundamentaliștilor anti-viață

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a criticat în termeni duri solicitarea Parlamentului European privind includerea așa zisului drept la avort în Carta drepturilor fundamentale a UE.

„Votul majoritar de astăzi din Parlamentul European, prin care este cerută includerea „dreptului” la avort în categoria „drepturilor fundamentale” ale UE, este una dintre cele mai sinistre și lipsite de omenie reacții ale fundamentaliștilor anti-viață”, a transmis, joi, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că Parlamentul European a cerut joi ca dreptul la avort să fie înscris în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, după repunerea sa în discuţie în Statele Unite, după cum a relatat RostOnline.

Reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, eurodeputaţii au adoptat, cu 324 voturi pentru, 155 împotrivă şi 38 abţineri, o rezoluţie ce afirmă că „orice persoană are dreptul să beneficieze de un avort sigur şi legal”, şi au cerut Consiliului UE să înscrie acest drept în Carta drepturilor fundamentale.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost