Spania se OPUNE solicitării CE privind reducerea cu 15% a consumului de gaze

Guvernul spaniol a declarat, miercuri, că se opune reducerii consumului de gaze cu 15%, cerut de Bruxelles tuturor statele membre ale Uniunii Europene, apreciind că această măsura nu este neapărat „justă” şi nici „eficientă”.

Guvernul Spaniei „nu susţine” propunerea Comisiei Europene privind aplicarea unui plan de urgenţă în scopul reducerii consumului de gaz natural, a declarat miercuri seară vicepremierul spaniol Teresa Ribera, care este şi ministru al Tranziţiei Ecologice.

„Considerăm că această propunere a fost formulată fără indicaţii prealabile, fără o dezbatere de orientare generală în Consiliul European, mai ales în contextul în care consecinţele economice şi impactul la nivel de redistribuire a resurselor sunt foarte importante. Nu se poate cere un sacrificiu pentru care nu a fost solicitată opinie prealabilă”, a afirmat Teresa Ribera, citată de cotidianul El Mundo, anunță Antena 3.

Reamintim că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat, miercuri, planul Uniunii pentru privind diminuarea consumului de gaze în rândul statelor membre.

Soluția identificată de Executivul de la Bruxelles pentru a face față unei eventuale întreruperi complete a livrărilor de gaze din Rusia presupune ca fiecare dintre cele 27 state membre să își diminueze consumul de gaze cu un procentaj fix, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost