Zilele spiritualității și culturii la Mănăstirea Rohia. Lansarea Integralei „N. Steinhardt” (22 de volume)

Vineri, 29 iulie, de la ora 11:00, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, va avea loc lansarea Integralei „N. Steinhardt” (22 de volume), a anunțat, pe Facebook, președintele Fundației N. Steinhardt, Arhim. Macarie Motogna.

„Anul aceasta, la 29 iulie, se împlinesc 110 ani de la nașterea marelui om de cultură, eseist, critic literar Monahul Nicolae Delarohia.

În cadrul zilelor spiritualității și culturii la Mănăstirea Rohia se vor desfășura următoarele manifestări; în perioada 20-29 iulie la Mănăstirea Rohița are loc tabăra de pictură unde se lucrează icoane și lucrările realizate în această perioadă, vineri 29 iulie vor fi expuse la Catedrala Episcopală din Baia Mare.

Joi, 28 iulie, de la ora 13,00 la Mănăstirea Rohia se va întruni Colectivul redacțional al Integralei cu directorul general al Editurii Polirom, domnul Silviu Lupescu. De la ora 16,30 la mormântul Părintelui Nicolae din cimitirul mănăstirii va avea loc slujba Parastasului de pomenire. De la ora 17,30 la Mănăstirea Rohița avea loc prima parte a Simpozionului “Actualitatea unui model cultural și spiritual: N. Steinhardt”.

Vineri, 29 iulie, de la ora 11,00 la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, va avea loc lansarea Integralei N. Steinhardt (22 de volume), în cadrul celei de-a doua părți a Simpozionului “Actualitatea unui model cultural și spiritual: N. Steinhardt”. Vor susține prelegeri: Preasfințitul Părinte Episcop Iustin al Maramureșului și Sătmarului, Silviu Lupescu, director general al Editurii Polirom, Florian Roatiș, George Ardeleanu, Ștefan Iloaie, Ioan Pintea, Nicolae Băciuț, Teodor Ardelean, Irina Ciubotaru, Adrian Mureșan, Călin Cira etc. Evenimentul va fi moderat de Arhim. Macarie Motogna”, a anunțat arhim. Macarie Motogna.

Manifestările sunt orgnizare de către Episcopia Ortodoxă Româna a Maramureșului și Sătmarului, Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, Fundația N. Steinhardt, Editura Polirom și Mănăstirea Rohița.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost