Constanța/ Un bebeluș prematur de doar 500 de grame luptă pentru viață. Medicii spun că este activ, vioi

Un bebeluș de doar 500 de grame a fost născut prematur, marți, la Spitalul Orășenesc Hârșova, starea acestuia fiind bună.

„Anual, mii de copii se nasc prematur în România. Dotările maternităților și pregătirea cadrelor medicale pot fi factorii decisivi în salvarea multora dintre ei .

În această dimineață (marți, 23 august-n.red), la ora 7:30, cadrele medicale de la Spitalul Orășenesc Hârșova au ajutat la aducerea pe lume a unui bebeluș născut prematur, la 24-25 săptămâni de sarcină, cu o greutate de 500 grame și o lungime de 25 cm. Bebelușul este unul dintre puținele cazuri de naștere prematură, la 5 luni, cu greutatea de 500 de grame .

În ciuda vârstei și a greutății, bebelușul este activ, vioi, iar medicii sunt încrezători în șansele sale .

Bebelușul a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța cu o ambulanță SMURD Terapie Intensivă Nou-Născuți, pentru a putea beneficia de asistența medicală necesară.

Felicitări personalului medical de la Camera de Gardă a Spitalului Orășenesc Hârșova pentru implicare și pentru miracolul realizat”, a anunțat, pe Facebook, Spitalul Orășenesc Orșova.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost