Cotidianul francez „L’Equipe”, după victoria românului David Popovici: Veni, Vidi, Popovici!

„Veni, Vidi, Popovici”, a titrat cotidianul francez „L’Equipe”, într-un material dedicat noului campion european şi recordman mondial la 100 metri liber, românul de doar 17 ani, David Popovici.

„Ne aşteptam, fără să îndrăznim cu adevărat să credem. După ce în serii a reuşit 47”20, David Popovici lovise deja puternic devenind al patrulea om care a coborât sub 47 de secunde (46”98), vineri în semifinale. „Este un pas în direcţia corectă. Mi se pare normal să merg înainte pas cu pas şi să-mi îmbunătăţesc timpii”, a spus atunci tânărul de 17 ani.

Însă sâmbătă, când cerul Romei s-a făcut din nou albastru, tânărul român a stârnit un tunet. În 46”86, a devenit campion european prin ştergerea recordului mondial pe care brazilianul César Cielo îl stabilise în acelaşi bazin în 2009 şi care s-a grăbit să-l felicite pe reţelele de socializare”, notează cotidianul francez, citat de News.ro.

Reamintim că David Popovici (17 ani) a cucerit, sâmbătă, medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma, stabilind un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost