Basarabia/ Marele duhovnic al neamului românesc, părintele Sofian Boghiu, comemorat miercuri, 14 septembrie, în localitatea natală Cuconeștii Vechi

Marele duhovnic al neamului românesc, părintele Arhimandrit Sofian Boghiu, va fi comemorat miercuri, 14 septembrie 2022, în localitatea sa natală Cuconeștii Vechi, la 20 de ani de la trecerea la Domnul.

Evenimentele prilejuite de pomenirea părintelui Sofian, pe malul Prutului, la Cuconeștii Vechi, se vor desfășura conform următorului program:

ora 11.00 – Slujba Panihidei pentru Părintele Arhimandrit Sofian. Evenimentul va avea loc la Troița cu foișor a Părintelui Sofian.

ora 11.30 – Concert duhovnicesc în memoria Arhimandritului Sofian. (Corul „Apostolițele Sf. Spiridon” din Chișinău și corul de copii de la Gimnaziu din s. Cuconeștii Noi, r. Edineț)

ora 12.00 – Vizitarea Casei Memoriale „Arhimandrit Sofian Boghiu”, deschisă la 14 septembrie 2020, cu suportul Asociației culturale „Noua Galilee” și a Primăriei Cuconeștii Noi. În fața instituției muzeale va avea loc masa de pomenire.

ora 13.00 – Excursie pe malul Prutului: „Scara memoriei”; ruinele bisericii „Sf. Arhanghel Mihail” din Cuconești, demolată în vremurile de tristă amitire; cimitirul cuconeștenilor despre care doar pietrele mai vorbesc.

Casa Memorială Arhimandrit Sofian Boghiu din Cuconeștii Vechi

Sursa: Cuconeștii Vechi/Facebook

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost