Incendiu la Spitalul de Copii din Timişoara. 42 de copii, evacuați în miez de noapte împreună cu mamele lor

Pompieri ai ISU Timiş au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Spitalul de Copii `Louis Ţurcanu~ din Timişoara, de unde au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi, anunță Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că a fost activat Planul roşu de intervenţie, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

„La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor I şi II, au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi. De la sosirea forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei, incendiul nu s-a propagate”, a precizat Elena Megherea.

Începând cu ora 2,20, a fost dezactivat Planul roşu de intervenţie.

„Cei 42 de copii au fost transferaţi la alte unităţi sanitare din Timişoara cu ajutorul a trei autosanitare SMURD, şapte ambulanţe SAJ, două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiş, astfel: 17 copii au fost transferaţi pe Secţia de Chirurgie pediatrică a aceluiaşi spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului; 16 copii au fost transferaţi la Maternitatea Bega, dintre care cinci au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului; şapte copii transferaţi pe Secţia de prematuri a Spitalul de Copii Louis Ţurcanu; doi copii au fost transferaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babeş’ Timişoara, dintre care, un pacient cu COVID-19 şi un pacient cu insuficienţă respiratorie. Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare”, a detaliat Elena Megherea, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost