Plafonarea prețului pentru gazele rusești, RESPINSĂ de miniștrii Energiei din statele UE. România a susținut măsura

Miniștrii Energiei din Uniunea Europeană au respins, vineri, plafonarea preţului gazelor ruseşti, o măsură despre care ministrul Virgil Popescu spunea că este susținută de România.

Miniștrii Energiei au însărcinat Bruxelles-ul să elaboreze propuneri, în câteva zile, pentru a limita veniturile producătorilor de energie din afara gazelor şi pentru a ajuta firmele de energie să rămână pe linia de plutire, transmite agenția Reuters, citată de Ziare.com.

La o întâlnire de urgenţă de la Bruxelles, miniştrii au cerut Comisiei Europene să propună plafoane mai extinse pentru preţurile gazelor, dar executivul UE a considerat că o astfel de idee nu este fezabilă.

Ţările UE au susţinut, de asemenea, propunerea Executivului Uniunii de a oferi fonduri de urgenţă companiilor de energie care se confruntă cu cerinţe de garanţii în creştere şi au însărcinat Comisia să elaboreze astfel de măsuri.

Reamintim că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, vineri, că România susține măsurile UE privind reducerea consumului de energie electrică și este de acord cu plafonarea prețului gazelor rusești, după cum a relatat RostOnline.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost