Polonia: Cărbunele devine marfă prioritară la transportul feroviar

Cărbunele devine marfă prioritară la transportul feroviar în Polonia, după o măsură similară adoptată recent de Germania, anunță Club Feroviar.

După Germania, Polonia devine a doua țară care acordă prioritate transportului cărbunelui pe calea ferată, potrivit publicației railfreight.com.

„PKP (gestionarul infrastructurii din Polonia – n.red.) va trebui să acorde prioritate transportului cărbunelui pe calea ferată în loc de pasageri și alte mărfuri”, a confirmat Jakub Walczak de la Institutul Polonez de Transport Rutier în cadrul RailFreight Summit Polonia 2022 de la Varșovia.

Wojtek Grzesiok de la TransContainer Europe a confirmat indirect decizia, spunând: „TransContainer Europe este gata să contribuie la transportul cărbunelui”. Faptul că PKP se va concentra în principal pe transportul volumelor de cărbune în lunile următoare a fost decis chiar de premierul polonez, potrivit presei poloneze.

Compania feroviară poloneză își va asuma sarcina de a transporta cărbunele pentru companiile Węglokoks și PGE Paliwa din străinătate în Polonia, dar și pe plan intern. Cărbunele va fi folosit pentru a produce energie pentru a acoperi nevoile casnice pentru iarna viitoare. Jacek Rutkowski, membru al consiliului de administrație pentru probleme comerciale la PKP, a declarat pentru Polish Business Insider că aceasta va fi o sarcină solicitantă care necesită pregătire precisă.

Totuși, el a rămas optimist, spunând că măsurile necesare sunt deja în desfășurare și că echipamentele de material rulant din țară sunt suficiente pentru a oferi rezultatele necesare. „Avem suficiente vagoane de cărbune pentru a transporta acest cărbune suplimentar și pentru a îndeplini sarcina atribuită de prim-ministru”, a menționat el, fără a exclude posibilitatea subcontractanților la nevoie.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost