Primarul Capitalei, Nicușor Dan, despre economisirea energiei: Avem un bebeluș și medicul i-a recomandat soției să țină mai frig în casă, ca să mănânce mai puțin, să nu aibă reflux

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat cum s-a aliniat tendinței europene privind economisirea energiei, atât acasă, în familie, cât și la sediul instituției pe care o conduce.

„Avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă. Trebuie să o întrebaţi pe soţie, că eu nu prea stau pe acasă. După cum ştiţi, avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca să mănânce mai puţin, să nu aibă reflux”, a explicat Nicușor Dan, potrivit SpotMedia.

Chestionat cu privire la reducerea consumului la Primăria Capitalei, el a susţinut că acest lucru s-a întâmplat deja.

„Aici am redus foarte mult ceea ce înseamnă aerul condiţionat, am redus semnificativ iluminatul pe timpul nopţii şi, de asemenea, funcţionarii din Primărie de 10 zile nu mai au apă caldă să se spele, se spală cu apă rece.

La iarnă, pentru că avem centrală proprie, se vor spăla cu apă caldă şi, mai ales, se vor încălzi cu centrala proprie a Primăriei.

În ceea ce priveşte iluminatul public, am depus la Administraţia Fondului pentru Mediu un proiect de 25 de milioane de lei pentru înlocuirea becurilor actuale cu LED-uri, care sunt mult mai eficiente energetic, iar pentru sesiunea viitoare avem un proiect care se va duce undeva la 50 de milioane de lei. Cele două proiecte împreună merg cumva spre 30% din iluminatul nostru public”, a încheiat Nicușor Dan.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost