Primarul Capitalei, Nicușor Dan: Există o discuție și în ceea ce privește oprirea iluminatului public noaptea, dar o astfel de decizie ar fi „complicată”

După ce a explicat cum a redus încălzirea locuinței la recomandarea pediatrului, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, continuă seria declarațiilor pe tema măsurilor de economisire a energiei, aducând în discuție oprirea iluminatului public pe timp de noapte.

Într-o intervenție la un post de televiziune, Nicușor Dan a confirmat că la nivelul Primăriei pe care o conduce s-a discutat despre reducere iluminatului public, însă a menționat că o astfel de decizie ar fi una „complicată”.

„Evident că poți să oprești iluminatul public, numai că asta e corelat cu siguranța cetățeanului”, a spus, la Digi24, primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

Reamintim că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat cum s-a aliniat tendinței europene privind economisirea energiei, atât acasă, în familie, cât și la sediul instituției pe care o conduce, după cum a relatat RostOnline.

„Avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă. Trebuie să o întrebaţi pe soţie, că eu nu prea stau pe acasă. După cum ştiţi, avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca să mănânce mai puţin, să nu aibă reflux”, a explicat Nicușor Dan, potrivit SpotMedia.

Chestionat cu privire la reducerea consumului la Primăria Capitalei, el a susţinut că acest lucru s-a întâmplat deja.

„Aici am redus foarte mult ceea ce înseamnă aerul condiţionat, am redus semnificativ iluminatul pe timpul nopţii şi, de asemenea, funcţionarii din Primărie de 10 zile nu mai au apă caldă să se spele, se spală cu apă rece.

Ulterior, în intervenția de duminică seară la Digi24, Nicușor Dan a nuanțat declarația referitoare la bebeluș, spunând că acel răspuns a fost „o nuanță din viața sa privată” și a fost dat pe jumătate în glumă, recunoscând implicit că a fost o gafă pentru un politician.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost