SUA: Președintele Joe Biden a căutat în sală în timpul unei conferințe o congresmenă care a decedat în august: „Unde este Jackie?”

Preşedintele american Joe Biden s-a adresat miercuri, în timpul unui discurs, unei parlamentare americane decedate, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă considerând că acest fapt nu este ceva îngrijorător, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care se află aici”, a spus Joe Biden. „Unde e Jackie?”, a întrebat liderul democrat în vârstă de 79 de ani, în timpul unei alocuţiuni consacrate luptei împotriva obezităţii şi insecurităţii alimentare.

Biden a părut să o caute cu privirea în sală pe fosta membră a Camerei reprezentanţilor Jackie Walorski, o politiciană republicană din Indiana care a murit la începutul lui august într-un accident de maşină.

După moartea ei, Casa Albă a publicat un comunicat în care preşedintele american s-a declarat „şocat şi întristat”.

Bombardată cu întrebări pe acest subiect, miercuri, pentru a afla dacă Biden a uitat că Walorski a decedat, purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, Karine Jean-Pierre, a evitat să dea un răspuns concret.

„Nu consider că este ceva îngrijorător”, a adăugat ea, la insistenţele reporterilor.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost