Comunitatea aromânilor, promovată de postul național de televiziune din Albania. Un pensionar s-a oferit să realizeze săptămânal o emisiune

Filiala din Gjirokastra a postului național albanez de televiziune difuzează, de ceva vreme, o emisiunea dedicată aromânilor care trăiesc în Albania.

Este vorba despre un post regional al cărui director este căsătorit cu o aromâncă. Ei au doi copii, iar fiica lor a studiat în România, potrivit TVR.ro.

Realizarea emisiunii nu a fost o misiune ușor de realizat, deoarece au existat multe dificultăți financiare, însă dorința de a realiza o emisiune care să promoveze ce are mai bun comunitatea de aromâni a fost mai puternică. Astfel, un pensionar din comunitatea de aromâni s-a oferit să realizeze săptămânal o emisiune despre și pentru comunitatea din care face parte.

Despre această inițiativă se va discuta în emisiunea „La un pas de România”, vineri, 14 octombrie, începând cu ora 19:30, la TVR Internațional.

„Ediția este dedicată colegilor de la Radioteleviziunea regională din Gjirokastra, Albania și efortului lor de a promova comunitatea de aromâni din sudul Albaniei”, precizează sursa citată. „La un pas de România” este singura emisiune tv dedicată românilor care trăiesc în comunitățile istorice din jurul României se difuzează, din 2016, la TVR Internațional. Este, într-un fel, o lecție de istorie trăită de români care tânjesc mereu după neamul și țara lor.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost