România a cumpărat cu 44 milioane de euro două nave de pompieri de la o companie olandeză. Achiziția, cu o zi înainte de vizita premierului Mark Rutte și cu două luni înainte de votul pentru Schengen

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din Ministerul Afacerilor Interne a semnat marți cu compania olandeză Damen un contract pentru cumpărarea a două nave multirol pentru pompieri.

Contractul a fost semnat într-o ceremonie publică, iar șeful IGSU, Raed Arafat, a declarat că navele costă 20 milioane euro, respectiv 24 milioane de euro.

De remarcat că acest contract e semnat cu o zi înainte de vizita în România a premierului olandez Mark Rutte, care urmează să discute cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă, anunță G4Media.

Raed Arafat nu a menționat nimic despre procedura de achiziție – dacă a fost o licitație sau o atribuire directă. Sumele necesare pentru realizarea achiziției sunt din fonduri europene – Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în cadrul Proiectului Viziune 2020. Cele două nave sunt destinate operațiunilor de căutare, salvare și stingerea incendiilor.

Olanda e singura țară care mai ridică probleme față de aderarea României la Schengen. Un partid junior din coaliția guvernamentală condusă de Rutte ar avea rezerve față de intrarea României în Schengen.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „România a cumpărat cu 44 milioane de euro două nave de pompieri de la o companie olandeză. Achiziția, cu o zi înainte de vizita premierului Mark Rutte și cu două luni înainte de votul pentru Schengen”

Comentariile sunt închise.