România a cumpărat cu 44 milioane de euro două nave de pompieri de la o companie olandeză. Achiziția, cu o zi înainte de vizita premierului Mark Rutte și cu două luni înainte de votul pentru Schengen

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din Ministerul Afacerilor Interne a semnat marți cu compania olandeză Damen un contract pentru cumpărarea a două nave multirol pentru pompieri.

Contractul a fost semnat într-o ceremonie publică, iar șeful IGSU, Raed Arafat, a declarat că navele costă 20 milioane euro, respectiv 24 milioane de euro.

De remarcat că acest contract e semnat cu o zi înainte de vizita în România a premierului olandez Mark Rutte, care urmează să discute cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă, anunță G4Media.

Raed Arafat nu a menționat nimic despre procedura de achiziție – dacă a fost o licitație sau o atribuire directă. Sumele necesare pentru realizarea achiziției sunt din fonduri europene – Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în cadrul Proiectului Viziune 2020. Cele două nave sunt destinate operațiunilor de căutare, salvare și stingerea incendiilor.

Olanda e singura țară care mai ridică probleme față de aderarea României la Schengen. Un partid junior din coaliția guvernamentală condusă de Rutte ar avea rezerve față de intrarea României în Schengen.

 

2 comentarii la „România a cumpărat cu 44 milioane de euro două nave de pompieri de la o companie olandeză. Achiziția, cu o zi înainte de vizita premierului Mark Rutte și cu două luni înainte de votul pentru Schengen”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: