EURO 2024/ Echipa națională de fotbal a României, în grupă cu Kosovo, un stat pe care nu îl recunoaște. FRF anunță că va discuta cu Guvernul pe această temă

Kosovo va fi una dintre adversarele României în Grupa I din preliminariile EURO 2024, alături de Elveția, Israel, Belarus și Andorra.

Problema este, notează GSP, că România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în februarie 2008.

Având în vedere faptul că România și Kosovo au fost alocate în aceeași grupă la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024, eveniment care a avut loc ieri, 9 octombrie, și ținând cont de situația geopolitică, Federația Română de Fotbal va avea un dialog cu Guvernul României pentru a afla condițiile de disputare ale partidelor în care reprezentativa noastră va întâlni Kosovo, în Grupa I”, a transmis Federația Română de Fotbal.

Theodor Meleșcanu, fost ministru de Externe al României, susține că naționala lui Edi Iordănescu nu ar trebui să accepte să evolueze contra naționalei din Kosovo.

„Kosovo nu este recunoscut de un număr de state printre care suntem și noi, România. Nu am recunoscut niciodată independența Kosovo.

În mod normal, ar trebui ca Federația noastră de fotbal, prin Răzvan Burleanu, să discute și cu alte state care au aceeași poziție ca România și să ajungă la o modalitate care nu ar trebui să distrugă nici întregul sistem, dar nici să nu respecte lucruri care sunt foarte clare din punctul de vedere al României. FRF va trebui să găsească soluții. Dacă nu, ceea ce se poate face este să pierzi cu 3-0 cu Kosovo”, a spus Meleșcanu la Antena 3, notează sursa citată.

Surse GSP.ro din interiorul FRF au dezvăluit ce ar risca Federația dacă alege să nu joace contra naționalei statului Kosovo.

Neprezentarea la un meci din motive politice ar duce la dezafilierea FRF de la UEFA. Intervenția politică în fotbal nu este acceptată de UEFA”, spun sursele Gazetei. Spania, o altă națiune care nu recunoaște independența statului Kosovo, s-a duelat cu naționala condusă de Alain Giresse în preliminariile CM 2022, 2-0 și 3-1. De asemenea, Cipru și Grecia au jucat în trecut împotriva statului Kosovo.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „EURO 2024/ Echipa națională de fotbal a României, în grupă cu Kosovo, un stat pe care nu îl recunoaște. FRF anunță că va discuta cu Guvernul pe această temă”

  1. Ar fi trecerea cu succes a unei mari probe de demnitate națională refuzul de a juca cu Kosovo. Am câștiga respectul întregii Europe (nu-i includ aici pe cioclii aflați la conducerea UE). Dar mai ales ar fi un câștig moral imens pentru noi înșine. Individual, ca români, dar și ca Neam. Doamne-ajută!

Comentariile sunt închise.