Germania: Se deschide prima grădiniță LGBT

La începutul anului viitor, o grădiniță LGBT se va deschide pentru prima dată la Berlin, 60 de copii fiind deja înregistrați, informează publicația germană „Bild”, citată de EVZ.ro.

Potrivit sursei citate, copiii provin din „familii” LGBT. Acești copii trebuie să învețe ce înseamnă homosexual, lesbiană, transgender sau intersexual. „Desigur, copiii mici nu trebuie să știe dacă sunt gay sau lesbiene, aşa că toți copiii sunt bineveniți. Dacă nu sunt heterosexuali mai târziu, ar trebui să fie mai ușor pentru acești micuți”, notează sursa citată.

Directorul Marcel de Groot explică foarte simplu abordarea pedagogică a grădiniței:  „Ar trebui să fie, de exemplu, zece cărți obișnuite pentru copii și trei în care prințul se căsătorește cu un prinț. În sine, conceptul nostru este același cu cel al altor centre de zi. Modul de viață LGBTI* ar trebui pur și simplu să fie puțin mai vizibil”, explică directorul de consiliere gay Marcel de Groot (60 de ani).

În anunțul de angajare pentru managerul centrului de zi, cuvântul cheie „Cerințe” este: „Apartenența la LGBTI* sau cunoașterea foarte bună a mediului de viață”.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost