„Înapoi în peșteră”. Un nou concept se răspândește în restaurantele din Bruxelles: Clienți ținuți pe întuneric, mâncare preparată fără foc

Proprietarii unor restaurante din Bruxelles experimentează deja cum ar arăta un viitor fără gaz și electricitate, pentru a vedea cum îi afectează asta pe clienți și ce efect va avea asupra afacerii lor.

Angajații nu folosesc cuptoarele, plitele și aparatele de cafea, iar becurile din interior sunt stinse. Înăuntru predomină întunericul, iar oamenii iau cina la lumina lumânărilor, relatează Euronews, citat de SpotMedia.

„Ideea e să ne întoarcem la epoca peșterii. Am pregătit o întreagă serie de meniuri care trebuie puse doar câteva secunde pe grătar, dar căutarea gustului, a uimitorului, a remarcabilului, încă face parte din afacerea noastră”, a declarat patronul localului, Francesco Cury.

Cele mai multe preparate sunt reci, dar există și feluri încălzite ușor pe grătarul japonez cu jar de cărbuni.

Aproximativ 50 de clienți au participat la cina cu lumânări organizată săptămâna trecută în cadrul inițiativei „Bruxelles în întuneric”, la care s-au raliat câteva zeci de restaurante, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost