Parchetul european confirmă că desfăşoară o INVESTIGAȚIE privind achiziţia de vaccinuri anti-covid în UE. Dan Tanasă: În România, Curtea de Conturi a descoperit nereguli de peste 100 de milioane de euro în privinţa achiziţiei vaccinurilor în pandemie

Parchetul european a confirmat, vineri, că desfăşoară o investigaţie privind achiziţia de vaccinuri anti-covid în Uniunea Europeană.

„EPPO confirmă că are în curs de desfăşurare o investigaţie cu privire la achiziţia de vaccinuri COVID-19 în Uniunea Europeană. Această confirmare excepţională vine ca urmare a  interesului public extrem de ridicat”, precizează instituţia, conform News.ro.

De asemenea, Parchetul european precizează că nu vor fi făcute publice alte detalii în această etapă.

Purtătorul de cuvânt al AUR, deputatul Dan Tanasă, a prezentat, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Parlament, primele cifre cu privire la „jaful care a avut loc în timpul pandemiei”, conform News.ro.

Deputatul AUR a făcut publică informarea primită din partea Curţii de Conturi a României cu privire la „Auditul financiar asupra controlului anual de execuţie a bugetului de stat pentru anul 2021” referitor la obiectivul specific „Modul de fundamentare, contractare, derulare a vaccinurilor asociate pandemiei SARS-CoV-2, precum şi utilizarea acestora”, document din care au rezultat nereguli de peste 100 de milioane de euro, adică peste 533 milioane de lei.

„Raportul Curţii de Conturi avansează o primă cifră cu privire la neregulile din timpul pandemiei, la neregulile constatate cu ocazia achiziţiei şi derulării programului de vaccinare în România. Curtea de Conturi avansează cifra de peste 100 de milioane de euro, în lei peste 533 de milioane de lei. E cifra pe care Curtea de Conturi o avansează cu privire la neregulile constatate la modul în care s-a desfăşurat programul de achiziţionare şi de utilizare a vaccinurilor în România. Iată o cifra şocantă, o prima cifra care vorbeşte de jaful care a avut loc în timpul pandemiei”, a afirmat deputatul Dan Tanasă, potrivit unui comunicat de presă al AUR.

Reamintim că europarlamentarul Cristian Terheș, a anunțat, joi, citând un raport al Curții de Conturi a UE, că CE achizionat în numele statelor membre 4,6 miliarde de doze de vaccin în valoare de peste 71 miliarde de euro, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Parchetul european confirmă că desfăşoară o INVESTIGAȚIE privind achiziţia de vaccinuri anti-covid în UE. Dan Tanasă: În România, Curtea de Conturi a descoperit nereguli de peste 100 de milioane de euro în privinţa achiziţiei vaccinurilor în pandemie”

  1. Depinde de Parchetul European , cat de corecta va fii investigatia , dar avand in vedere ca si Parchetul European , ca si alte ” parchete ” asa zis ” nationale ” recte Romania , pe interes public privat la nivel de decizie ” ex-europeana ” , pe ” grup de interes militar-financiar-politic ” ar fii de mirare sa vedem decat cativa ” mici infractori de duuzina ” motivati prin asa zisa ” actiune legislativa corectiva privind infractionalitatea la operatiunea ” COVID ” la nivel european si mondial , aceasta tocmai pentru a motiva ” democratia europeana combinata cu actele de democratie nationala , recte parchete nationale ” adevaratii ” papusari ” , nu vor aparea niciodata in acest presupus raport , deoarece ” toata lumea a stiut de toata lumea infractionala ” adica ” stat si interese de stat in asa zisa operatiune COVID ” .Identic cu asa zisa operatiune UKRAINA . Suntem profund curiosii ca simplii cetateni ” turmentati ” dar ” votanti ” cine va raspunde in Romania , privind platii la vaccinuri casate , etc , de sute de milioane de euro , pe datorie publica ” NIMENI. poate doar 2,3 amarati de asa zis ” infractori ” la spalarea banilor obtinuti din afacerea COVID.

    • Este bine sa nu fim patimasi , este firesc sentimentul de revolta , al fiecarui cetatean din Romania si mai mult din E.C , pe aceasta tema a fraudei privind operatiunea CORONA ( care a fost aplicata de la tara la tara , pe criterii diferite ) , dar Arafat , etc( ca si in Europa ) sunt doar pionii la „inaintare ” privind ” Capul lui Motoc ” ca in Lapusneanu , este ca la ” poluare in petrol ” toata lumea se uita la poluare si vine ” fundatia de protectie mediu ” cu depoluare , corolar ca in matematica ” Acum toti vor capul lui Motoc ” , vine ” unul ” de il taie , dar acela de fapt ” a fost paianjenul ” , restul Arafat , etc au fost mustele , iar ” paianjenul ” ramane si culege alte muste . Poate avand in vedere ca avem atatea ” servici de informatii ” si structuri adiacente lor ( in Romania si in E.C ) , care cunosc cu adevarat ” paianjenul ” , DE DATA ACEASTA AR TREBUI OMORATA SI MUSCA SI PAIANJENUL ( Roman si European ). Dar repet , suntem convinsi ca in povestiile cu Fat -Frumos din copilarie , ca ” FATUL -FRUMOS ” va ramane mai departe in functie DE CONDUCERE A TARII ( iar alt fat -frumos la nivel european , fiindca acum sunt o gasca ” iar peste peste doi ani va devenii si mai ” FAT-FRUMOS ” SI VOR CADEA DOAR ” MUSTELE ” CA IN LAPUSNEANU , ” CAPETELE MAI MULTOR MOTOCI ” si in Romania si in Europa. Dar-vai , dar -vai pentru ” cetateanul turmentat alegator ” in Romania cat si in Europa.

Comentariile sunt închise.