Premierul Nicolae Ciucă: România și-a propus să dezvolte o rețea de 30.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice (VIDEO)

România și-a propus să dezvolte o rețea de 30.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, a anunțat, joi, premierul Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Mioveni, la Platforma Industrială Dacia.

„România și-a propus să dezvolte o rețea de 30.000 de stații de încărcare electrică, dintre care aproximativ 15.500 vor fi realizate prin PNRR până la sfârșitul anului 2026”, a anunțat premierul Ciucă.

Totodată, acesta și-a exprimat încrederea în viitorul industriei românești.

„Industria românească are un cuvânt de spus în Europa și în întreaga lume”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat, joi, Platforma Industrială Dacia din Mioveni.

România va trebui să respecte obligaţiile asumate la nivelul Uniunii Europene de a reduce la zero emisiile de carbon la maşinile noi, începând cu 2035.

„Ca să putem susține trecerea de la motoare cu combustie la cele electrice la nivelul Guvernului există angajament în PNRR. Până la finalul anului 2026 să avem 18 mii de stații de încărcat. 13 mii din fonduri europene, 5 mii finanțate de la buget”, anunța premierul Ciucă la începutul lunii iulie.

Pe același subiect:

Uniunea Europeană: Vânzarea mașinilor pe benzină și diesel, INTERZISĂ din 2035

Primarul Nicușor Dan anunță un proiect de 40 de stații de încărcare pentru maşinile electrice în București. Nimic despre costuri

Retailerul suedez IKEA închide stațiile de încărcare pentru mașinile electrice din România


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Premierul Nicolae Ciucă: România și-a propus să dezvolte o rețea de 30.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice (VIDEO)”

Comentariile sunt închise.