UPDATE/ Senatul a ADOPTAT cele trei proiecte de lege ale Justiţiei. Actele normative merg la promulgare. AUR a votat ÎMPOTRIVĂ

ACTUALIZARE ORA 17:40

Senatul a adoptat rapoartele pe cele trei proiecte de legi ale Justiției privind Consiliul Superior al Magistraturii, organizarea judiciară şi statutul judecătorilor şi procurorilor.

Senatorii majorității PNL-PSD-UDMR au votat „pentru”, iar senatorii AUR și USR au votat „împotrivă”.

ACTUALIZARE ORA 13:45

Rapoartele pe proiectele de lege ale Justiției au fost adoptate, luni, 17 octombrie, în Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei, prin vvotul majorității PNL-PSD-UDMR.

Urmează dezbaterea și votul final în plenul Senatului, luni, de la ora 15:00.

Știrea inițială

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei votează, luni, rapoartele pe cele trei proiecte privind Consiliul Superior al Magistraturii, organizarea judiciară şi statutul judecătorilor şi procurorilor.

Şedinţa are loc de la ora 11,30. După adoptarea rapoartelor în comisie, proiectele vor intra în dezbaterea plenului Senatului, for legislativ decizional în acest caz. Proiectele se regăsesc pe ordinea de zi a ședinței Senatului de luni, 17 octombrie.

IMPORTANT! Pentru ca prevederile care anulează suveranitatea națională să nu fie anulate, a fost inițiată o petiție, care a strâns, până în prezent. peste 10.000 de semnături. Mai multe informații pe acest subiect, aici.

Joia trecută, parlamentarii din comisie au finalizat dezbaterile la proiectul statutului procurorilor şi judecătorilor, adoptând o serie de amendamente. Între acestea se numără eliminarea din lista de abateri disciplinare „manifestările care aduc atingere în mod grav şi vădit onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi „nerespectarea în mod vădit şi nejustificat a hotărârilor Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, ale Curţii Europene a Drepturilor Omului, a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii ori în dezlegarea unor chestiuni de drept, în acord cu prevederile art. 20 şi art. 148 din Constituţia României, republicată”, potrivit Agerpres.

Un alt amendament prevede că sancţiunile disciplinare ale magistraţilor se radiază de drept în termen de 3 ani de la data executării, dacă judecătorului sau procurorului nu i se aplică o nouă sancţiune în acest termen.

Pe același subiect:

Senatorul Claudiu Târziu, despre eliminarea suveranității din Legile Justiției: Toți cei care vor accepta această trădare vădită a intereselor naționale vor da socoteală POPORULUI român!

Petiția poporului pentru apărarea Constituției României

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost