UPDATE/ Alegeri SUA. Avantaj pentru republicani la Cameră şi cursă strânsă pentru Senat (estimări)

ACTUALIZARE ORA 10.00

Alegerile s-au încheiat. Urnele s-au închis şi în Alaska, cel mai vestic stat american. Situaţia în acest moment arată, conform proiecţiilor CNN, că în Camera Reprezentanţilor republicanii au asigurate 192 de locuri din cele 435, în timp ce democraţii au 167, conform News.ro.

La Senat, se menţine suspansul: democraţii au 47 de locuri, iar republicanii 46. Pentru majoritate sunt necesare 51 de mandate.

Știrea inițială

Alegerile intermediare din America au intrat în faza lor finală, deja fiind închise secţiile de vot în majoritatea statelor. Primele proiecţii ale rezultatelor confirmă avantajul aşteptat al republicanilor la Camera Reprezentanţilor, în timp ce la Senat pare să se menţină egalitatea, notează News.ro.

Multe dintre cursele electorale sunt prea strânse ca să poată fi prognozat un câştigător. Aceste alegeri de la mijlocul mandatului prezidenţial, văzute adesea ca un referendum la adresa preşedintelui în funcţie, ar putea decide soarta viitoarei competiţii electorale pentru Casa Albă din 2024.

Republicanii „au răsturnat” locurile deţinute de democraţi în Florida, Georgia şi Virginia, care acum le revin lor, potrivit proiecţiilor CNN.

Candidatul republican JD Vance, susţinut de Donald Trump, a câştigat cursa pentru un loc care rămăsese vacant în Senat pentru statul Ohio, democraţii ratând astfel posibilitatea de a-şi mări majoritatea în camera superioară a Congresului. Vance l-a învins pe candidatul democrat Tim Ryan.

În acest moment, proiecţiile indică 190 de mandate pentru republicani şi 167 pentru democraţi în Camera Reprezentanţilor, în condiţiile în care în joc sunt 435 de mandate. La Senat, situaţia continuă să fie la egalitate: 46 la 46.

Pe același subiect

SUA/ Alegeri pentru Congres, la mijlocul mandatului prezidenţial. În toate cele 50 de state americane există candidați LGBT/ Trump: Dacă doriţi să puneţi capăt distrugerii ţării noastre, trebuie să votaţi pentru republicani

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost