Guvernul de la Budapesta, cu ochii pe alegerile din SUA. Ministrul de Externe, Péter Szijjártó: Cu Trump la Casa Albă, nu ar fi fost război în Ucraina

Alegerile care se desfăşoară, marţi, în SUA sunt de o mare importanţă, pentru că, dacă Donald Trump ar mai fi fost preşedinte, nu ar mai fi izbucnit războiul în Ucraina, a declarat ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, potrivit agenţiei EFE, notează Economica.ro.

„Cu Trump preşedinte, războiul nu ar fi izbucnit”, a spus Szijjártó în faţa presei, reafirmând că relaţiile dintre SUA şi Ungaria nu au fost niciodată la fel de bune ca în perioada fostului preşedinte republican.

Ministrul ungar crede că alegerile în desfăşurare din SUA „sunt de o mare importanţă în ceea ce priveşte războiul” din Ucraina, prin urmare guvernul premierului ungar Viktor Orban le va urmări îndeaproape.

Conform sondajelor, republicanii lui Trump au şanse să obţină în urma acestui scrutin majoritatea în Senat şi Camera Reprezentanţilor, notează sursa citată.

Pe același subiect:

SUA/ Alegeri pentru Congres, la mijlocul mandatului prezidenţial. În toate cele 50 de state americane există candidați LGBT/ Trump: Dacă doriţi să puneţi capăt distrugerii ţării noastre, trebuie să votaţi pentru republicani


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost