AUR se OPUNE vânzării acțiunilor Hidroelectrica. George Simion: TRĂDARE de țară! După închiderea minelor, aceasta este o nouă lovitură dată independenței noastre energetice

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) anunță că se opune vânzării acțiunilor deținute de Fondul Proprietatea la Hidroelectrica, reprezentând 20% din totalul acțiunilor emise de cea mai valoroasă companie din România, potrivit unui comunicat transmis miercuri pe adresa redacției.

„Pentru prima oară, în spațiul public este anunțată oficial vânzarea Hidroelectrica. Vânzarea, prin listarea la Bursa de Valori București, este planificată pentru al doilea trimestru al anului viitor. AUR se opune acestui demers, care credem noi că este o urmare a sabotajului făcut de mai multe guvernări încoace împotriva securității noastre energetice. De asemenea, este evident sabotajul din ultima lună împotriva Hidroelectrica și a românilor. Sub pretextul unui nou soft care să prelucreze facturile, românii au fost împiedicați să treacă la Hidroelectrica ca furnizor de energie. După închiderea minelor de cărbune și a celor de uraniu, aceasta este o nouă lovitură dată independenței noastre energetice”, a declarat președintele AUR George Simion, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Parlamentului.

„Hidroelectrica a făcut pentru actuala guvernare profituri imense. În ultimii ani, niciun leu nu s-a dus către întreținerea hidrocentralelor. Este un moment prost ca acum să fie vândută Hidroelectrica pe bursă, când cotațiile sunt foarte jos, iar coaliția actuală de guvernare nu are un plan de dezvoltare pe următorii 10-20 de ani, care să implice companiile strategice. O vânzare a unei părți importante din Hidroelectrica, în momentul acesta, echivalează cu trădarea de țară. Sperăm să ajungem cât mai repede la o guvernare AUR, în care soluția pe care o propunem noi – răscumpărarea acțiunilor care sunt în posesia Fondului Proprietatea – să fie aplicată și toate companiile din domeniile strategice să aibă statul român ca acționar majoritar”, a adăugat acesta.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „AUR se OPUNE vânzării acțiunilor Hidroelectrica. George Simion: TRĂDARE de țară! După închiderea minelor, aceasta este o nouă lovitură dată independenței noastre energetice”

Comentariile sunt închise.