CFR susține că a ANULAT petrecerea cu „șpriț și lăutari” din Trenul Regal

CFR a anunțat, printr-un comunicat transmis luni, că a anulat contractul pentru închirierea Trenului Regal, după ce în spațiul public a apărut informația că beneficiarul contractului intenționa să organizeze în tren o petrecere cu „șpriț și lăutari”, de Ziua Națională a României.

„CFR Călători nu are nicio implicație sau vreo contribuție în organizarea evenimentului din tren, în timpul circulației Trenului Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA.

CFR Călători poate realiza la cerere, contra cost, prestații comerciale folosind personalul și materialul rulant propriu sau al beneficiarului.

În acest sens, CFR Călători a primit o solicitare de prestări servicii pentru asigurarea remorcării și a personalului tehnic în vederea circulației garniturii Trenului Regal, pe ruta București-Sinaia și retur. Beneficiarul, odată cu solicitarea, a prezentat toate avizele tehnice de circulație ale trenului, emise de organele abilitate.

CFR Călători a notificat Beneficiarul, conform clauzelor contractuale, asupra denunțării unilaterale a contractului”, se precizează în comunicatul transmis de CFR.

Reamintim că Societatea Feroviară de Turism SFT CFR SA a închiriat Trenul Regal de 1 Decembrie pentru o petrecere de tip „șpriț și lăutari”. O firmă de evenimente a obținut contractul și a pus în vânzare 80 de bilete pentru o călătorie pe ruta gara Băneasa- Sinaia și retur, după cum a relatat RostOnline.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost