Există alimentele românești care fac bine creierului și trebuie să consumăm mâncare cât mai românească, recomandă prof. dr. Vlad Ciurea.
„Avem alimente foarte, foarte sănătoase românești. Trebuie să mâncăm mâncare cât mai românească, mai curată, cât mai de aici”, a spus, la Antena 3, prof. dr. Vlad Ciurea.
Potrivit acestuia, nucile fac bine creierului, iar locul doi este ocupat de fructele de pădure, dar și de ceapă, usturoi și pătrunjel.
„După care apă multă, multă apă cât mai alcalină, aerul cât mai curat, carnea de pește slab, dar şi carnea slabă de curcan. Toate aceste alimente ne păstrează creierul sănătos”, a subliniat prof. dr. Vlad Ciurea.
Profesorul Alexandru Vlad Ciurea a recunoscut că s-a luptat cu depresia în urmă cu câţiva ani
„M-am autoeducat. Am vorbit tare, dar m-am plimbat așa de nebun și așa am început să vorbesc tare, să mă autoevaluez, să zic că nu se poate. Trebuie să ies din asta. Sunt pe picioare, sunt sănătos, am putere, trebuie să ies!
Creierul meu s-a clătinat. Asta nu înseamnă nimic. Mergem înainte și vedem ce putem să facem. Și munca m-a scos. Munca m-a scos din impas”, a mărturisit prof. dr. Vlad Ciurea.
![Raluca Oanță](https://i0.wp.com/www.rostonline.ro/wp-content/uploads/userphoto/613.thumbnail.jpg?resize=90%2C90&ssl=1)
- Universitatea de vară Izvoru Mureșului 2024, în perioada 15- 20 august, în Harghita - 23 iulie 2024
- VIDEO/ Liderul europarlamentarilor AUR, Claudiu Târziu, intră în ring și o înfruntă pe Ursula von der Leyen, față în față, la Strasbourg - 16 iulie 2024
- Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a aprobat canonizarea pentru 16 sfinți români - 12 iulie 2024