Claudiu Târziu (AUR) reclamă dublul-standard practicat de primarul din Sfântu Gheorghe: Ridică statuia lui Petofi Sandor, dar condiționează înălțarea bustului Poetului nostru Național, Mihai Eminescu

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a criticat în termeni duri modul în care primarul din Sfântu Gheorghe condiționează ridicarea unui bust al lui Mihai Eminescu în oraș.

Este un santaj, a subliniat președintele CNC AUR, Claudiu Târziu.

„Pentru a accepta ridicarea unui bust al lui Mihai Eminescu în oraș, primarul din Sfântu Gheorghe pune „condiții”. Adică șantajează organizația inițiatoare, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, căreia îi cere să renunțe la anumite procese. Acest nerușinat, cocoțat pe fotoliul de edil, îi sfidează pe români și practică dublul-standard: va ridica statuia lui Petofi Sandor, dar condiționează înălțarea bustului Poetului nostru Național în municipiul Sfântu Gheorghe”, a transmis, luni, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a solicitat, recent, amplasarea unui bust dedicat poetului național Mihai Eminescu la Sfântu Gheorghe, însă această inițiativă s-a izbit de condițiile puse de primarul Árpád Antal.

Solicitarea FCRCHM a fost făcută în contextul în care primăria Sfântu Gheorghe a aprobat amplasarea unei statui dedicată lui Petofi Sandor, iar Federația cere un tratament egal și aplicarea unei proceduri în oglindă, după cum a relatat RostOnline.

În replică, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Árpád Antal, a anunțat că „o condiţie prealabilă a oricărei negociere este ca FCRCHM să îşi retragă acţiunile în justiţie pe care le-a iniţiat”.

„După ce retrag aceste procese, pot să vină să discutăm pe statuia lui Eminescu şi despre alte subiecte”, a spus primarul Árpád Antal.

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost