Italia INTERZICE utilizarea recunoaşterii faciale de către instituţii, cu excepţia combaterii criminalităţii

Italia a interzis luni utilizarea recunoaşterii faciale şi a „ochelarilor inteligenţi” de către instituţii, cu excepţia combaterii criminalităţii, iar Agenţia sa pentru protecţia datelor a emis o mustrare pentru două municipalităţi care experimentează deja aceste tehnologii, transmite Reuters, citată de News.ro.

Sistemele de recunoaştere facială care utilizează date biometrice nu vor fi permise până când nu va fi adoptată o lege specifică sau cel puţin până la sfârşitul anului viitor, a spus organul de supraveghere a confidenţialităţii.

Excepţia este atunci când astfel de tehnologii joacă un rol în anchetele judiciare sau în lupta împotriva criminalităţii.

Agenţia a reacţionat la măsurile luate în oraşul Lecce, din sudul Italiei, unde autorităţile au declarat că vor începe să utilizeze o tehnologie bazată pe recunoaşterea facială.

Municipalitatea a primit ordin să furnizeze o descriere a sistemelor adoptate, scopul şi temeiul lor legal, precum şi o listă a bazelor de date accesate de dispozitivele sale de monitorizare, a spus agenţia de reglementare.

Autoritatea de supraveghere a confidenţialităţii a vizat şi oraşul toscan Arezzo, unde poliţia locală urma să fie echipată cu super ochelari cu infraroşu, care pot recunoaşte numerele de înmatriculare ale maşinilor.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost