Medicul Virgil Musta, trimis în judecată de DNA, pentru afaceri din pandemie. Ce spunea dr. Musta despre Sărbătorile Pascale, în 2021

Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara, a fost trimis în judecată, alături de alte cadre medicale din cadrul unităţii sanitare, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu pandemia, anunță Agepres.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următoarelor persoane:

  • Virgil Filaret Musta, asociat la o societate comercială cu profil medical şi medic şef secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara, pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;
  • Diana Luminiţa Manolescu, director medical al spitalului, şi Maria Diana Albu, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecţioase, fiecare pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;
  • Dana Mihaela Paica, medic la societatea comercială la care asociat era Virgil Musta, pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Conform procurorilor anticorupţie, în perioada 21 iulie – 9 noiembrie 2020, Virgil Musta, cu intenţie, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii în beneficiul societăţii la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul „Dr.Victor Babeş” Timişoara.

Procurorii mai spun că, la instigarea lui Musta, în calităţile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecţioase, Diana Luminiţa Manolescu şi Maria Diana Albu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu deoarece nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancţionării celor trei asistente medicale.

Prin activitatea descrisă s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara, indică DNA. Pe de altă parte, spun anchetatorii, societatea privată la care este asociat Musta, ar fi obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei.

Context

Medicul Virgil Musta a fost una dintre vocile folosite intens pentru propaganda oficială din timpul pandemiei. În primăvara anului trecut, dr Virgil Musta spunea că Sărbătorile Pascale ar putea să fie compromise dacă oamenii refuză vaccinarea și nu respectă normele de prevenție impuse de autorități.

„Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră.Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a declarat medicul Virgil Musta, după cum a relatat atunci RostOnline.

Reamintim că din ordinul autorităților române, bisericile au fost închise de Sfintele Paști, în 2020.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Medicul Virgil Musta, trimis în judecată de DNA, pentru afaceri din pandemie. Ce spunea dr. Musta despre Sărbătorile Pascale, în 2021”

Comentariile sunt închise.