Scriitorul Daniel Vighi (66 de ani) a murit la doar două zile după ce a devenit Cetățean de Onoare al Timișoarei

Scriitorul şi profesorul universitar Daniel Vighi, fondator al Societăţii Timişoara şi al Alianţei Civice, a murit, sâmbătă dimineața, la Spitalul Județean din Timișoara, anunță Tion.ro.

Joi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara, însă de la care a lipsit, i-a fost acordat titlul de Cetățean de Onoare al Timișoarei.

Profesorul universitar şi scriitorul Vasile Popovici, prieten de o viață cu Daniel Vighi, este cel care a făcut anunțul sâmbătă dimineața. Popovici a declarat pentru Tion că acesta a murit la Spitalul Județean din Timișoara.

Cauza decesului nu a fost anunțată.

Universitatea de Vest din Timișoara și primarul Dominic Fritz au propus ca scriitorul Daniel Vighi, membru fondator al Societății Timișoara, Alianței Civice și al Asociației Culturale Ariergarda, să primească distincția de Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara. Propunerea a fost aprobată de consilierii locali în data de 15 noiembrie.

Daniel Vighi s-a născut în data de 9 octombrie 1956 în localitatea Lipova din județul Arad și a fost prozator, eseist și publicist român. A absolvit Facultatea de Filologie a Universității din Timișoara în 1980. În decembrie 1989 a participat la mișcările de protest de la Timișoara care au declanșat revoluția anticomunistă. A fost profesor de literatură română contemporană la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost