ANSVSA: Carnea și produsele din carne provenite de la porcul din gospodărie sunt INTERZISE la comercializare

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis o serie de recomandări pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

ANSVSA recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate/înregistrate sanitar veterinar.

Carnea și produsele din carne provenite de la porcul din gospodărie sunt interzise a fi comercializate, se precizează în comunicatul transmis de ANSVSA.

De asemenea, este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție, unde sunt confirmate cazuri de pestă porcină.

„Solicitaţi vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea porcului, pentru a:

– verifica starea de sănătate a animalului înainte de sacrificare;

– da sfaturi utile privind probele ce trebuie luate la sacrificare şi analizele ce trebuie făcute pentru a nu vă pune sănătatea în pericol;

– asoma porcul înaintea sacrificării, pentru a scuti animalul de suferinţă şi a respecta cerinţele de bunăstare a animalelor”, se precizează în comunicatul ANSVSA.

Costul unui examen trichineloscopic este între 22 de lei +TVA  și 81 de lei + TVA (digestie artificială).

Comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor se sancţionează cu amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei.

Este interzisă introducerea cărnii și a produselor din carne (toate speciile: porc, oaie, vită, pasăre, etc.) dintr-o țară terță în Uniunea Europeană, respectiv în România, prin bagajele personale ale călătorilor. Interdicția se aplică și în sens invers, din România într-un stat membru sau țară terță.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „ANSVSA: Carnea și produsele din carne provenite de la porcul din gospodărie sunt INTERZISE la comercializare”

Comentariile sunt închise.