AUR a depus peste 4000 de amendamente la legea bugetului de stat pe anul 2023

Parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au depus 4.195 de amendamente la legea bugetului de stat pe anul 2023, a anunțat partidul printr-un comunicat de presă.

Dintre acestea, 238 de amendamente au fost depuse la propunerea de buget pentru Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 97 la bugetul propus pentru Ministerul Sănătății și peste 3.000 de amendamente la bugetul destinat Secretariatului General al Guvernului.

Printre obiectivele incluse în amendamentele AUR se regăsesc propuneri privind alocarea de fonduri pentru infrastructura școlară și medicală din mediul rural, pentru finanțarea programelor sportive destinate copiilor, alocarea de fonduri pentru tichete pentru nou-născuți pentru a încuraja natalitatea, dar și pentru înființarea de noi consulate în mai multe orașe pentru a veni în sprijinul românilor din diaspora.

În ceea ce privește domeniul energetic, pe care AUR îl consideră ca fiind o prioritate, am propus prin amendamentele depuse alocări suplimentare pentru construcția Unităților CANDU 3 și 4 ale Centralei Nuclear Electrice Cernavodă, dar și finalizarea lucrărilor de construcție a hidrocentralelor aflate în diverse grade executare.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost