Austria se OPUNE aderării României la Schengen. Av. Gheorghe Piperea: Vă place că Austria nu vrea România în Schengen, deși a făcut din Viena capitala economică a României?

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat marţi, că Viena se opune aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, potrivit agenţiei bulgare de presă Novinite, citată de Agerpres.

„Ministrul de interne a spus clar. Austria nu este de acord cu extinderea (spaţiului Schengen) cu România şi Bulgaria. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranţi ilegali neînregistraţi în Austria. Asta înseamnă că au trecut graniţa externă a Uniunii Europene şi au ajuns într-o ţară fără ieşire la mare, cum este Austria. Trebuie să răspundem mai întâi acestor întrebări legate de Securitate”, a declarat Karl Nehammer.

Președintele Iohannis: Încă se discută

Reacția președintelui României, Klaus Iohannis, a fost una lipsită de consistență, redusă la o declarație scurtă în care a menționat că „încă se negociază” pe tema intrării României în Schengen.

„Încă se discută, se negociază. Joi, această chestiune se va afla pe masa Consiliului – în format JAI – de miniştri de interne şi de justiţie, acolo sigur că se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci este nevoie de negocieri, încă se discută pe textul acelei decizii şi noi suntem angajaţi să stăm hotărâţi până în ultimul moment şi să ducem decizia acolo unde o dorim noi”, a spus şeful statului, marţi, înainte de a participa la Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest de la Tirana.

Av. Gheorghe Piperea: Românii ar trebui să boicoteze băncile, produsele, serviciile austriece

În schimb, av. Gheorghe Piperea a reacționat în termeni duri la anunțul Austriei, spunând că, în mod normal, „românii ar trebui să boicoteze băncile, produsele, serviciile austriece”, potrivit R3Media.

„Vă place că Austria nu vrea România în Schengen, deși a făcut din Viena capitala economică a României? Aplaudați? Bravo, continuați. Ce nu știți, însă, este că legislația prevenției spălării banilor și finanțării terorismului ne face pe toți suspecți pentru că suntem cetățeni ai unei țări corupte și cu stat de drept firav. Inclusiv pe voi, oneștii care privesc România de sus, din vârful nasului, deși sunteți născuți, crescuți și educați aici.

Cum se aplică suspiciunile? Doar pentru că sunt surse credibile ale zvonurilor la care are acces raportorul, de exemplu, banca. Este „credibilă” inclusiv părerea proastă a cetățenilor despre propria țară.

Așa că dați-o înainte cu spor cu acuzațiile simpliste și generalizatoare că suntem o țară coruptă, un stat mafiot/eșuat, un popor fără Constituție, o populație organizată de FMI, în 1991, ca o corporație, o colonie etc. Vă (ne) agravați stigmatul de suspecți tuturor și pe vecie.  Vă (ne) faceți rău tuturor.  Bravo, mersi, continuați”, a spus av. Gheorghe Piperea.

România nu ar mai trebui să închidă ochii la optimizările fiscale, tăierile de păduri și concesiunile petroliere neplătite de austrieci. Dar n-o va face, a subliniat Gheorghe Piperea.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Austria se OPUNE aderării României la Schengen. Av. Gheorghe Piperea: Vă place că Austria nu vrea România în Schengen, deși a făcut din Viena capitala economică a României?”

  1. Este o naivitate , mult vehiculata pe mass media , privind viza spatiul in cauza , privind asa zisii opozantii , in speta Austria , Olanda , maine alta tara , etc, viza spatiului este legata de viza NATO , privind intrarea in SUA , de ce este simplu : viza spatiului iti da posibilitatea vizei SUA , la ” LIBER” DECI PROBLEMA ESTE LA NATO SI LA SUA , PRIVIND VIZA , NU LA TREPADUSII LOR DE SERVICIU, VERSUS VRAJEALA CU SPRIJINUL NATO ACORDAT ROMANIEI PRIVIND VIZA PENTRU SUA , CA LA ” BLOC ” PE O PARTE SPUNEM ” DA ” DE FAPT REAL ESTE ” NU” .Dar domnul Presedinte este consecvent si ne spune ca este ” DA ” la viza SUA , numai ca mai trebuie sa asteptam , la fel ca Austria in speta acum. Pacat de propaganda de prost gust si de o parte se de alta , Cu respect pentru adevaratii ” propagandistii ” din trecut , aia macar stiau cum sa minta cu adevarul lor.

Comentariile sunt închise.