Directorul Pfizer REFUZĂ să se prezinte în Parlamentul European și să explice contractele de achiziție de vaccinuri

Albert Bourla, CEO-ul gigantului farmaceutic Pfizer, a refuzat încă o dată să se prezinte în Parlamentul European, unde comisia specială pentru Covid-19 îl invitase să vină și să dea explicații cu privire la acordurile încheiate cu Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri pentru Țările UE, scrie publicația RTBF, citată de Marius Tucă.

Europarlamentarul belgian Kathleen Van Brempt (Vooruit), care prezidează această comisie specială, a vorbit despre acest lucru luni.

„Regret profund acest refuz. UE a cheltuit o mulțime de fonduri publice în timpul pandemiei pentru producerea și achiziționarea de vaccinuri. În calitate de decident al bugetului european, parlamentul are dreptul de a avea deplină transparență în ceea ce privește această cheltuială și negocierile care au precedat-o”, a spus ea.

Deputații au dorit să aibă acces la toate documentele referitoare la negocierile premergătoare contractelor de achiziție în avans a vaccinurilor împotriva Covid-19. Acestea lipsesc pentru cel de-al treilea contract cu Pfizer.

În octombrie, a fost organizată o primă audiere în Parlamentul European cu conducerea unor mari producători de vaccinuri precum CureVac, Novavax și GSK. Albert Bourla a lipsit intenționat, trimițând în locul lui un colaborator.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Directorul Pfizer REFUZĂ să se prezinte în Parlamentul European și să explice contractele de achiziție de vaccinuri”

  1. Apoi , iar ne uitam , citim si ne ” crucim ” , oare Parchetul European cu atributiile sale functioneaza , sau si la astia ” Banul spala , fata ( din poza doamna presedinte E.C in cauza ) si altii mai ” servitori ” pe langa ei , unii : presedinti , altii secretarii de stat , alti ” politrucii ” , altii ” manipulatori media ” serviabili la imagine pe ” bani grei ” si cu folos , dar se pare ca ” Plaiul Dambovitean ” cu Structurile sale de justititie la fel de ” serviabili ” la interes a infestat si Parlamentul European sau o fii vice-versa , ” A FI SAU A NU FI , SPAGAR ” aceasta este intrebare retorica a prostului de cetatean turmentat roman sau european , care poate in mintea lui invidiaza LOCUL DE FRUNTE AL SPAGARULUI SI VIATA FERICE si stie ca nu poate ajunge niciodata in ” LUMEA MINUNATA A BANULUI FURAT ” EUROPEAN SAU DE PROVINCIE .

Comentariile sunt închise.