Cea mai mare bancă din Republica Moldova se listează la Bursa de Valori București

Maib, cea mai mare instituţie de credit din Republica Moldova, cu o cotă de piaţă de 36,3% şi active de aproximativ 39 de miliarde de lei moldoveneşti (2 mld. euro), a primit pe 14 decembrie aprobarea acţionarilor pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti într-o ofertă programată pentru 2023 şi prin care banca de peste Prut va accesa finanţarea necesară dezvoltării, anunță Ziarul Financiar.

„Acţionarii au votat pentru aprobarea propunerii de admitere a acţiunilor Maib la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată (piaţa principală). Categoria Acţiuni Internaţionale, administrate de Bursa de Valori Bucureşti din România. De asemenea, a fost aprobată decizia de a accepta înregistrarea acţiunilor Maib la Autoritatea de Supraveghere Financiară din România şi la sistemul Depozitarului Central din România“, este una dintre hotărârile acţionarilor.

Astfel, investitorii de la Bucureşti ar putea ca de anul viitor să ia expunere la instituţia de credit din acţionariatul căreia fac parte Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, Horizon Capital, dar şi alţi 3.000 de acţionari atât instituţionali, cât şi mici investitori.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost