O analiză anonimă, apărută pe site-ul unui ONG anonim, face valuri în România

Aproape toată presa românească vuiește după ce G4Media a preluat o analiză a unui ONG american intitulată „Operațiunea GRU din România indică o criză în comunitatea serviciilor secrete din Rusia„. Un ONG anonim publică o analiză anonimă despre o senatoare din România și aproape toată presa o ia de bună.

Pentru mine, faptul că analiza respectivă e nesemnată îi reduce automat credibilitatea. ONG-ul american trage concluzia că senatoarea Diana Șoșoacă este agent în solda GRU, serviciul de informații al armatei ruse, pentru că a depus în Parlament un proiect de lege pentru modificarea Legii 129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relaţiile de buna vecinătate şi cooperare dintre România şi Ucraina.

Iată proiectul de lege depus de senatoarea Șoșoacă:

„Articolul unic se transformă în Art. 1. După Art. 1 se introduc următoarele articole:

Art. 2 În temeiul art. 27 din Tratat, acesta va fi denunțat de partea română în anul 2027, cu respectarea termenului de încunoștințare de cel puțin 1 an înainte de expirarea perioadei de valabilitate.

Art. 3 România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.

Art. 4 După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi notificate autoritățile competente, inclusiv ONU, pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii.”

Analiza celor de la ONG-ul american susține că „menționarea pretențiilor la Maramureșul istoric poate sugera indirect că inițiativa își are originea la Moscova, deoarece Ungaria este cea care are pretenții asupra Mureșului ca parte integrantă a Țării Secuiești„.

Maramureș, Mureș, Țara Secuiască, Ungaria, Ucraina, Rusia, România, cam talmeș-balmeș în capul „expertului” american. Că poți să încurci Mureș cu Maramureș mai pot să înțeleg. Dar care-i treaba cu Țara Secuiască? Ce legătură are Țara Secuiască cu Ucraina? Cum să te dai expert în geopolitică și tu să fii habarnist la geografie? Cam ăsta e nivelul analistului anonim, autor al analizei publicate de acel ONG anonim.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „O analiză anonimă, apărută pe site-ul unui ONG anonim, face valuri în România”

  1. Acest analist anonim nu este cumva ucrainian si este membru al servicilor de dezinformare ucrainiene?

Comentariile sunt închise.