Guvernul vrea să limiteze plățile în numerar. Claudiu Târziu (AUR): Este un nou pas spre interzicerea banilor lichizi. NU vom accepta!

Guvernul României intenționează să limiteze drastic plățile în numerar făcute de persoanele juridice și fizice, conform unui proiect de lege privind noi măsuri fiscale și bugetare, anunță R3Media.

Potrivit sursei citate, proiectul prevede că persoanele juridice și fizice care prestează activități economice nu pot încasa mai mult de 1.000 de lei de la o altă persoană. În legea actuală, plafonul este 5.000 de lei.

Totodată, magazinele cash and carry nu vor mai încasa mai mult de 2.000 de lei, numerar de la o persoană. Acum, plafonul este de 10.000 de lei.

Toate persoanele juridice și fizice care desfășoară activități economice nu vor putea face plăți zilnice, care să depășească 1.000 de lei /persoană, dar nu mai mult de un plafon total de 2.000 lei/zi. În acest moment, plafoanele sunt de 5.000 de lei/persoană, respectiv 10.000 de lei/zi.

Senatorul Claudiu Târziu a criticat intenția Guvernului Ciolacu de a limita plățile în numerar, avertizând că această măsură nu reprezintă altceva decât un pas spre interzicerea banilor fizici.

„Limitarea plăților în numerare la 2.000 de lei, un pas înainte spre interzicerea banilor lichizi. Nu vom accepta!”, a transmis, miercuri, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

Proiectul propus de Guvernul Ciolacu vine pe fondul existenței în Parlament a unei inițiative a PSD și PNL care urmărește să restricționeze plata numerar, inclusiv a salariilor către angajați, potrivit R3Media.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Guvernul vrea să limiteze plățile în numerar. Claudiu Târziu (AUR): Este un nou pas spre interzicerea banilor lichizi. NU vom accepta!”

  1. Guvernul roman , face parte din ” GUVERNUL MARII DEMOCRATII EUROPENE SI AMERICANE ” , atunci se supune la aceleasi reguli aplicate acolo ” de anii de zile , democratici ” . Concret insemana limitarea ” masei montare ” circulate ” pe romaneste , banii lichizi ” si controlul ” financiara ” al circulatiei monetare ” banii controlati ” prin banca , etc , etc prin ” plati card ” . In final , de fapt pe romaneste ” este o limitare a dreptului tau constitutional de dispune de banii tai si gestionarea banilor tai , decat daca sunt controlati de ” STATUL DEMOCRATIC ” -adica gestionarea si controlul resurselor financiare ale populatiei . Se aplica la altii ” marii democratii , de cateva zeci de ani ” , nu invetam noi ” roata ” decat ii punem spite . Intradevar aceste masuri pot fii luate in state asa zis ” inflationiste ” din circulatia montara lichida necontronlata , din activitati asa zis ” ilegale ” dar pe care ” toata lumea buna financiara ” le acopera , adica : trafic de stuperfiante , trafic de armament , trafic de persoane , etc , dar se pare din datele asa zis ” publice ” , CA INCA NU ESTE CAZUL ROMANIEI .Vom vedea , dar daca ” este Ordin DEMOCRATIC ” se aplica indiferent de ” OPOZITIE ” IN CAUZA.

Comentariile sunt închise.