Israelul folosește în Gaza tactica stoarcerii tubului cu pastă de dinți

Folosirea corectă a tubului cu pastă de dinți presupune stoarcerea acestuia de la bază spre vârf până când se golește.

Exact asta face Israelul în Gaza. Fâșia Gaza este pentru Israel tubul cu pastă de dinți pe care acum îl stoarce. Baza e nordul Fâșiei, iar orificiul prin care se golește este granița cu Egiptul.

Pasul unu au fost avertizările. Palestinienii trebuie să plece din nord, trebuie să se refugieze în sudul Fâșiei Gaza pentru că acolo vor fi în siguranță.

Pasul doi a fost bombardarea intensă a nordului, demolarea completă a clădirilor, distrugerea infrastructurii, distrugerea drumurilor, practic raderea de pe fața pământului a tot ce mișcă acolo.

Acum suntem la pasul trei, armata israeliană a început invazia din nord. Conform lor, luptele vor fi intense și de lungă durată, între 6 luni și 5 ani! Iar palestinienilor le-au spus că vor putea reveni în nord abia după terminarea luptelor.

Cred că e clar pentru toată lumea că picior de palestinian nu va mai călca acolo.

Și dacă totul va decurge conform planului lor, îi vor împinge pe palestinieni tot mai în sud până vor ajunge cu trupele la granița cu Egiptul. Palestinienii vor fi nevoiți să se refugieze fie în Egipt, fie, cel mai probabil, în Europa.

Toate acestea se întâmplă cu largul concurs al liderilor europeni care nu văd, sau mai degrabă nu vor să vadă, care este interesul popoarelor pe care le reprezintă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost