Victime colaterale. Peste 1.750 de copii UCIȘI în Gaza, copii traumatizați în Israel

Medicii din Gaza și din Israel avertizează cu privire la starea copiilor afectați de războiul din Orientul Mijlociu, dând publicitității o statistică neagră, cu copii răniți, traumatizați și uciși de bombardamente.

Ministerul Sănătății din Gaza a anunțat, duminică, că în cele 16 zile de bombardamente lansate de forțele israeliene peste 1750 de copii au fost uciși, aproape 110 copii pe zi, iar mii de copii au fost răniți, notează News.ro, care citează The Guardian.

Pe de altă parte, medicii din Gaza atrag atenția că impactul psihologic al războiului asupra copiilor este evident, pe lângă riscul de deces sau de rănire copiii dezvoltând simptome grave de traumă.

„Lipsa unui loc sigur a creat un sentiment general de teamă şi groază în rândul întregii populaţii, iar copiii sunt cei mai afectaţi”, a spus dr.Fadel Abu Heen, psihiatru din Gaza.

Aproximativ jumătate din populaţia de 2,3 milioane de persoane din Gaza sunt copii. Din 7 octombrie, ei au trăit sub un bombardament aproape constant, mulţi fiind duşi în adăposturi temporare în şcolile conduse de ONU, după ce şi-au părăsit casele, fără a avea acces la hrană sau la apă potabilă.

Și copiii israelieni au prezentat semne tot mai mari de traumă începând cu 7 octombrie, potrivit lui Zachi Grossman, preşedintele Asociaţiei Israeliene de Pediatrie.

„Asistăm la un tsunami de simptome de anxietate în rândul copiilor, iar problema nu a fost abordată în mod adecvat. Aproximativ 90% dintre copiii care vizitează spitalele de pediatrie se plâng de anxietate. Mulţi suferă de anxietate şi, cu siguranţă, este ceva ce nu am văzut în trecut. Începe să se înţeleagă că această problemă va fi mult mai intensă decât înainte”, a declarat, pentru Ynet, un site de ştiri israelian, Zachi Grossman

În Gaza, un copil în vârstă de 15 ani a trecut prin cinci perioade de bombardament intens în viaţa sa: 2008-2009, 2012, 2014, 2021 şi acum 2023. Studiile efectuate după conflictele anterioare au arătat că majoritatea copiilor din Gaza prezintă simptome de tulburare de stres post-traumatic (PTSD).

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Victime colaterale. Peste 1.750 de copii UCIȘI în Gaza, copii traumatizați în Israel”

  1. Se pare ca ” Holocaustul ” cu copiii ucisi sau trumatizati psihic , in acel ” de mult conflict ” , acum istorie , nu mai are nici o rezonanta pentru cei trumatizati care erau copii atunci adulti acum , dar ” REGULA BANULUI IN SCOP JUSTIFICAT DEMOCRATIC in mana celor putini alesi ” este justificata prin asa zise actiuni de terorism ” ale celor care isi cer drepturi legale , democratice de existenta ca populatie civila ” dar care nu mai are nici un impact acum uman acum. ” Teroristii au fost si taranii de la 1907 , cand au cerut dreptul la pamant ” , teroristii au fost grevistii din 1933 in ROMANIA , cand au cerut dreptul lor la ” salarizare si zi de munca libera ” , teroristii au fost si cei din 89 , in asa revolutie democratica , etc , etc daca extindem ” cuvantul terorist la cel care isi cere si isi apara drepturile ” ATUNCI SIGUR MAI TREBUIE SA GANDIM ” ODATA SI CE INSEAMNA ” DEMOCRATIE IN FOLOS PRORIU ” SI CE INSEAMNA ” TERORIST IN APARARE DREPTURI ” Dar se pare ca este la moda cuvantul ” TERORIST ” pentru cel ce nu se supune ” INTERESELOR ALTUIA ” , sa nu uitam ca si nazistii la Stalingrad , ii acuza de terorism pe ” Locuitorii din Leningrad rusii ” SA NU UITAM ca mai curand si RUSII ( FOSTII ASA ZISI CA SI CHINEZII TERORISTII AI COMUNISMULUI INTERNATIONAL ” ii acuza la randul lor pe cei din ” UKRIANA DE TERORISM NAZIST ” , SA NU UITAM ” TOATA ACESTA PROPAGANDA IN FOLOSUL CELUI ALES SI MAI PUTIN IN FOLOSUL CELUI CARE ALEGE SI DA DREPTUL ALESULUI SA IL CONDUCA DUPA CUM ESTE INTERSULUI LUI DE MOMENT. CONCLUZIE : cuvantul ” TERORIST ” acum si dintotdeuana ( cu mici execeptii mondiale de adevarat terorism , mai ales in contrabanda de arme si traficul international de droguri ) a luat o noua valenta , aceea de a justifica orice actiune ” MILITARA ” in favoarea celui care are puterea militara , politica si financiara contra celui care din motivele lui nationale ” SE OPUNE ASA ZISEI DEMOCRATIEI mondiale ” .

Comentariile sunt închise.