Armata israeliană desfăşoară o „operaţiune precisă şi ţintită” în spitalul Al-Shifa din Gaza. În spital mai sunt 36 de bebeluși, după ce 39 au murit deja

Armata israeliană a anunţat, în noaptea de marţi spre miercuri, că desfăşoară o operaţiune împotriva Hamas în spitalul Al-Shifa din Fâşia Gaza, relatează Reuters şi CNN, citate de News.ro.

Un martor ocular din interiorul spitalului Al-Shifa a declarat pentru BBC că soldaţii israelieni au început să îl ia cu asalt.

„Soldaţii au tras o bombă fumigenă care a provocat sufocarea oamenilor. I-am văzut pe soldaţi intrând în departamentul de chirurgie specializată”, a spus Khader Al-Zaanoun, înainte ca legătura cu el să se întrerupă.

Pe contul de X, IDF pare să semnaleze că, odată intrată în spital, va continua să aibă o prezenţă acolo.

„În continuarea operaţiunii, se aşteaptă ca incubatoarele, echipamentele medicale şi alimentele pentru copii să fie transferate”, relatează The Guardian.

Trei dintre cei 39 de bebeluşi prematuri care erau iniţial în  Al-Shifa au murit de când spitalul a rămas fără combustibil în weekend, pentru că nu a mai putut alimenta generatoarele care le menţineau incubatoarele în funcţiune, potrivit personalului medical. Restul de 36 de bebeluşi care necesită îngrijiri neonatale sunt încă în viaţă, a declarat marţi doctorul Ahmed El Mokhatallali pentru NBC News, notează sursa citată.

Israelul susţine că Hamas are un centru de comandă sub spitalul Al-Shifa, cel mai mare din Gaza, şi că foloseşte instituţia medicală şi tunelurile de sub ea pentru a-şi ascunde operaţiunile militare şi pentru a ţine ostatici.

Oficialii spitalului au respins în mod constant afirmaţiile Israelului potrivit cărora Hamas a construit un important centru de comandă şi control sub cel mai mare spital din Gaza.

Sute de angajaţi şi pacienţi se află încă la Al-Shifa, potrivit celor mai recente rapoarte din interiorul spitalului, împreună cu câteva mii de persoane care au căutat să se pună la adăpost de ofensiva aeriană şi terestră a Israelului.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Armata israeliană desfăşoară o „operaţiune precisă şi ţintită” în spitalul Al-Shifa din Gaza. În spital mai sunt 36 de bebeluși, după ce 39 au murit deja”

  1. Este o ” operatiune pe fata de exterminare PENTRU POPULATIA PALESTINIANA , pentru a arata cine este ” TATIC ” in zona , combinata cu o operatiune de asa zisa ” informare media ” prin cuplaje de ” imagini ” cu alte asa zise tuneluri HAMAS , din alte zone , in asa zisa ” vecinatate Spital in cauza ” , tocmai pentru ” imaginea motivatiei terorii ” au aplicat-o TOTI , ASA ZISII ” ELIBERATORI in interes propriu ” ca si ” LUPTATORI IMPOTRIVA TERORISMULUI , altadata comunist , altadata musulaman, altadata rus , contestul ” TERORIST ” depinde de ” ELIBERATOR SI MOTIVATIA GRUPULUI POLITIC MILITAR SI ECONOMIC DIN CARE FACE PARTE ” Ca pe vremea ” CRUCIADELOR ” acum 1000 si ceva de ani . PARTE REALA ESTE CA NU NE-AM SCHIMBAT CU NIMIC IN ” INTERES ECONOMIC SI MILITAR ” DE MII DE ANI , DOAR ” MOTIVATIIILE INVAZILOR ” s-au adaptat la internet si mass-media .ATAT .

Comentariile sunt închise.