Un primar din Belgia propune ca Sfântul Nicolae să fie mai inclusiv. Să se numească Sidi Nicolas și să aducă clementine din Maroc

Primarul unei localități din Belgia consideră că Sfântul Nicolae trebuie să fie mai inclusiv și mai respectuos cu toate religiile și cu mediul.

De exemplu, pentru a crea o legătură cu comunitatea musulmană, Jean Spinette, primarul comunei Saint-Gilles, profită de parteneriatul care există între localitatea sa și orașul marocan Berkane.

Prin urmare, spune primarul, o variantă ar fi ca Sfântul Nicolae să fie redenumit Sidi Nicolas și să distribuie clementine din Maroc, scrie publicația La DH, citată de mariustucă.ro.

„Comuna Saint-Gilles are un parteneriat cu orașul marocan Berkane, care este cunoscut pentru clementinele sale. Este o modalitate de a găsi o legătură cu comunitatea musulmană din oraș. Trebuie să știți că mulți oameni care locuiesc în Saint-Gilles provin din această regiune a Marocului. Și mi-ar părea distractiv să am un ‘Sidi Nicolas` care oferă clementine copiilor”, explică Jean Spinette.

Potrivit acestuia, „Sfântul Nicolae trebuie să fie respectuos cu mediul înconjurător, respectuos cu toate religiile”.

„Moș Nicolae este o sărbătoare care a fost în mare parte secularizată. Este o formă de tradiție în care practic nimeni nu mai vede o dimensiune religioasă. Pentru noi, Sfântul Nicolae nu este deloc o luptă prioritară în materie de laicitate, la fel ca bradul de Crăciun din școli. Pe de altă parte, mereu am pledat pentru o de-creștinizare a vacanțelor școlare”, spune Hervé Parmentier, purtător de cuvânt al asociației Centrul de Acțiune Seculară.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Un primar din Belgia propune ca Sfântul Nicolae să fie mai inclusiv. Să se numească Sidi Nicolas și să aducă clementine din Maroc”

  1. Băi,premare şi tu băi,purtător de minciuni,eu doresc ca pt.indivizi ca voi ,Sfântul Nicolae să înlocuiască clasica nuieluşă cu un par sau,mai bine,o rangă.Să vă dea cu ea în gură, până ce vă face dantura nisip.Apoi,dacă mai puteți, să vă dea şi clementine…

Comentariile sunt închise.