Aur, smirnă și tămâie. Darurile magilor pentru Pruncul Iisus, aduse la o mănăstire din Teleorman, cu prilejul Crăciunului

Darurile aduse de cei trei magi Pruncului Iisus vor ajunge, în perioada 22 decembrie- 28 decembrie 2023, la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.

„Cei trei magi veniţi să se închine Împăratului Hristos născut în peştera din Betleem au adus daruri: aur, smirnă şi tămâie. Cinstitele Daruri se păstrează la mănăstirea athonită Sfântul Pavel (Muntele Athos).

Potrivit tradiţiei Bisericii, Maica Domnului a păstrat aceste daruri şi, la adormirea sa, le-a lăsat Bisericii din Ierusalim, laolaltă cu alte cinstite odoare ce au aparţinut Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Pentru prima oară în cei 2023 ani de la Nașterea Domnului, darurile magilor, vor ajunge în România la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca județul Teleorman, cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului, credincioșii putând să aducă cinstire în perioada 22 decembrie – 28 decembrie 2023! Va fi o bucurie să putem atinge aceste Odoare de mare preț pe care Hristos Însuși le-a atins!”, se menționează într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Mănăstirii Pantocrator.

În contextul în care miercuri, 15 noiembrie, începe Postul Nașterii Domnului, Mănăstirea Pantocrator a transmis un mesaj tuturor credincioșilor.

Pregătește ieslea: adică, pregătește-ți inima, căci acolo Se naște Hristos! Viața noastră a fost întotdeauna așa: un trup al suferinței și insuficienței, plin de rănile trădării și răutății, dar tocmai în acest pătuț omenesc aspru, Hristos S-a născut și Se naște. Bucuria Nașterii lui Hristos a trecut din generație în generație și a dat naștere speranței unei lumi noi.

Acest val care pornește din Betleem creează noua omenire: omenirea care zâmbește vieții, care iubește copiii, care îi respectă pe bătrâni, care iartă jignirile, care împarte pâinea cu cei înfometați, care varsă apa iubirii peste toate năpastele și… le vindecă.

Postul Nașterii să ne fie tuturor o nouă ocazie de a porni pe drumul schimbării celei bune! Post binecuvântat vă dorim tuturor, cu pace și bucurie!”

Postul Nașterii Domnului are o durată de 40 de zile, până în Ajunul Crăciunului, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost