Biserică transformată în cârciumă, la Dublin, capitala Irlandei. Claudiu Târziu: O RANĂ provocată societății. Pierderea credinței, un fenomen tot mai accentuat

Pierderea credinței este un fenomen tot mai accentuat, chiar și într-o țară puternic identitară, așa cum este Irlanda, a spus, vineri, senatorul Claudiu Târziu, prezent la Dublin, într-o vizită oficială în calitate de președinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni.

Claudiu Târziu a exemplificat această idee cu imaginea unei biserici care a fost transformată în cârciumă.

„Pierderea credinței este un fenomen tot mai accentuat, chiar și într-o țară puternic identitară, așa cum este Irlanda.

Astăzi, am văzut de aproape un nou exemplu de rană provocată societății de secularizare. O biserică transformată în cîrciumă. Ți se strînge pielea pe tine, mai ales cînd știi ce lupte s-au dat aici în numele credinței creștine.

Biserica din imagine, aflată în centrul capitalei Irlandei, Dublin, a fost desacralizată în 1876, renovată și amenajată întîi ca magazin outlet, apoi, în 2007, ca bar-restaurant.

Aici au fost botezați mulți irlandezi de seama de-a lungul secolelor. Istoria ei transpare din arhitectura exterioară și cele cîteva rînduri memorialistice de pe turnul de sticlă de la intrare”, a transmis, vineri, pe Facebook, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Biserică transformată în cârciumă, la Dublin, capitala Irlandei. Claudiu Târziu: O RANĂ provocată societății. Pierderea credinței, un fenomen tot mai accentuat”

  1. Este firesc , respingerea Bisericii ca structura de stat si nu a CREDINTEI simplului cetatean din Dublin ,cu crrdinta sa crestina , acum incet peste ” TOT” avand in vedere ca BISERICA reprezinta STATUL nefunctional decat in inters de grup ” PRIVAT POLITIC ” (in cazul in speta Irlanda ) SI NU CREDINTA , fiindca BISERICA este subordonata interselor STATULUI , de vreo 2000 SI CEVA DE ANI si nu a reprezentant si nu reprezinta ” FACTORUL SOCIAL DE COABITARE INTRE STAT SI SIMPLU CETATEAN ” , ” doborat ” de asa zisul STAT . functional in interes propriu de grup organizat politic si NICIODATA in si interes de simplu cetatean ” CREDINCIOS IN DOCTRINA SI NORMA BISERICII ” reprezentanta ” A CREDINTEI ” prin ” exemplu ei ” In contradictie cu ” fenomenul Dublin ” este bine sa luam in consideratie ” FENOMENUL GAZA ” unde comunitate MUSULMANA s-a solidarizat cu ” Populatia civila ” INDIFERENT CA ERA ” SIITA ” sau ” SIIMITA ” ceea ce nu se intampla la asa zisa ” CRESTINATATE ” , catolica sau ortdoxa , de MII DE ANII .Se pare ca ” ORGOLIUL CONDUCERII ” religioase de mii de anii este MAI ARE decat ” UNITATEA CRESTINA ” ca la ” MUSULMANI ” Timpul va demonstra care ” ORGOLIUL ” este benefic sau nu pentru marea ” MASA DE CREDINCIOSI ” Crestini sau musulmani

Comentariile sunt închise.